Skocz do zawartości

Brother DCP-135C - drukarka nie drukuje, wyskakuje błąd


  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
10 odpowiedzi na ten temat

#1
KamilosD

KamilosD

    Elf

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPip
  • 992 postów
Rejestracja: 09 IV 2009
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Świebodzice
2 dni temu podczas drukowania zaciął się papier. Został wyciągnięty, ale nie przez tylną klapę (a tak się powinno) tylko wyciągnięty od spodu. Gdy zacięty papier został wyciągnięty, a drukarka włączona ponownie wydrukowała zapamiętany dokument. Dzisiaj chciałem coś wydrukować i wyskakuje taki oto błąd - ,,Nie można inic. 4f. Zajrzyj do podręcznika w rozdziale usuwanie błędów.'' Jak to można naprawić?

Edytowany przez Sevard, 03 kwiecień 2010 - 14:11.


Ogłoszenie

    Linki Sponsorowane


#2
SwisteK

SwisteK

    maruda

  • Emerytowani Eksperci
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2195 postów
Rejestracja: 20 VI 2007
  • Płeć:mężczyzna
http://welcome.solutions.brother.com/bsc/p...ki&type2=-1
http://welcome.solutions.brother.com/bsc/p...u_as&Cat=11

Nie kojarzę tego komunikatu, być może trzeba zresetować urządzenie albo usunąć plik z kolejki drukowania.

#3
KamilosD

KamilosD

    Elf

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPip
  • 992 postów
Rejestracja: 09 IV 2009
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Świebodzice
Drukarka była włączana i wyłączana wiele razy, plików w kolejce nie ma. Na tej stronie pisze, że ten błąd oznacza albo jakiś obcy element w drukarce (jest czysto...) albo mechaniczne uszkodzenie... confused_prosty.gif

#4
SwisteK

SwisteK

    maruda

  • Emerytowani Eksperci
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2195 postów
Rejestracja: 20 VI 2007
  • Płeć:mężczyzna
CYTAT(KamilosD @ czwartek, 04 marzec 2010 - 21:09)
albo mechaniczne uszkodzenie

Jest to możliwe, tego typu błędy pojawiają się przy zablokowanej głowicy albo uszkodzeniu sinika.

Sprawdź dokładnie czy nie został w środku papier (patrz: z góry, z tyłu, i od dołu).

Ogłoszenie

    Linki Sponsorowane


#5
KamilosD

KamilosD

    Elf

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPip
  • 992 postów
Rejestracja: 09 IV 2009
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Świebodzice
Można jakoś tą drukarke chociaż niewiel rozebrać, by dokładnie sprawdzić?

#6
SwisteK

SwisteK

    maruda

  • Emerytowani Eksperci
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2195 postów
Rejestracja: 20 VI 2007
  • Płeć:mężczyzna
Można rozebrać "całkiem", tylko potem jest problem z poskładaniem wink_prosty.gif

Czujnik nie jest zawieszony / zablokowany, bo po usunięciu zakleszczonego papieru wydrukowała stronę. Mogło się coś zablokować albo przestawić w mechanizmie, ale bez serwisówki i tak raczej nie będziesz widział w jakiej pozycji powinno być.

#7
KamilosD

KamilosD

    Elf

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPip
  • 992 postów
Rejestracja: 09 IV 2009
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Świebodzice
Kurcze.... Czyli bez serwisu nic na 100% nie zdziałam?  Ciekawe ile za taki serwis sobie zażyczą?

#8
KamilosD

KamilosD

    Elf

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPip
  • 992 postów
Rejestracja: 09 IV 2009
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Świebodzice
Tata się dzisiaj pyta jak nazywa się ten błąd co wyskakuje na lcd drukarki. Włączam drukarke, ustawiam pustą stronę do wydrukowania, włącza się czyszczenie drukarki i... wydrukowało! Potem jeszcze raz spróbowałem wydrukować, ale zapisaną stronę i sprawna jest smile_prosty.gif Proszę o zamknięcie tematu

#9
Sevard

Sevard

    Konqi

  • Hall of FAme
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 15016 postów
Rejestracja: 21 VII 2008
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Z 628254 warstwy otchłani.
Problem rozwiązany, więc temat zamykam.
W razie potrzeby otwarcia tematu, proszę o kontakt przez PW.

She seems to be stronger but what they want her to be is weak
She could play pretend. She could join the game, boy
She could be another clone


#10
Sevard

Sevard

    Konqi

  • Hall of FAme
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 15016 postów
Rejestracja: 21 VII 2008
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Z 628254 warstwy otchłani.
Temat otworzyłem na prośbę autora.

She seems to be stronger but what they want her to be is weak
She could play pretend. She could join the game, boy
She could be another clone


#11
KamilosD

KamilosD

    Elf

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPip
  • 992 postów
Rejestracja: 09 IV 2009
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Świebodzice
Drukarka dalej nie działa. Wyskakuje ciągle ten błąd - ,,Nie można druk. 44". Już nie wiem co z tym zrobić. Próbowałem resetować zgodnie z instrukcją, którą dostałem e-mailem od serwisu:
Pomoc:
- Wtyczkę wyciągnąć z urządzenia
- Nacisnąć przycisk MENU
- Wtyczkę włączyć i w dalszym ciągu naciskać przycisk MENU
- Na wyświetlaczu LCD pojawi się: >>Maintenance<<
1. Nacisnąć przycisk Strzałka do góry tak długo aż na wyświetlaczu LCD pojawi się
cyfra 0, następnie nacisnąć przycisk ?OK?.
2. Ponownie nacisnąć przycisk Strzałka do góry tak długo aż pojawi się cyfra 1,
następnie nacisnąć przycisk ?OK?.
3. Na wyświetlaczu pojawi sie ?Parameter Init? i następnie ?Maintenance?.
4. Nacisnąć przycisk Strzałka do góry tak długo aż na wyświetlaczu LCD pojawi się
cyfra 0, następnie nacisnąć przycisk ?OK?.
5. Ponownie nacisnąć przycisk Strzałka do góry tak długo aż pojawi się cyfra 1,
następnie nacisnąć przycisk ?OK?.
6. Wtyczkę wyciągnąć z urządzenia i zostawić wyciągniętą przez 10 min.
Urządzenie jest zresetowane na stan fabryczny.

Wtyczkę wyciągnąłem (próbowałem i usb od kompa i zasilanie...), Menu przyciskałem, wtyczkę włożyłem i dalej naciskałem Menu, ale żadne Maintenance sie nie pojawia confused_prosty.gif
Może być ten błąd winą tuszu? Bo gdy rodzice kupili nowy tusz, z którym nigdy nie miałem problemu. I właśnie z jednym, czarnym miałem... Mianowicie mimo, że tusz był pełby wyskakiwał komunikat, że mało jest czarnego atramentu. Potrząsłem nim, wykałaczke wsadziłem do takiego otworu, gdzie wchodzi taka igiełka z drukarki (zachlapałem meble xD) i działał. Ale wystarczy przesunąć drukarkę, przewrocić nią, by znów informowało, że jest go mało...
Jak myślicie, może to ten tusz?




0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników