Skocz do zawartości

Rozwiązany: Problem z instalacją niektórych gier na Windows 7.


  • Zamknięty temat Ten temat jest zablokowany
10 odpowiedzi na ten temat

#1
bartosznorbert

bartosznorbert

    Człowiek

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 473 postów
Rejestracja: 21 II 2009
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:nooo z Polski
Mam problem z instalacją niektórych gier. Jak na razie to spotkałem się z dwoma takimi przypadkami. Jedna to - Baldur's Gate (w sumie to by mnie to nie dziwiło w końcu gra jest leciwa ale część druga instaluje się bez przeszkód), drugą grą jest Mount & Blade. W obu przypadkach nie pojawia się żaden błąd poprostu instalator wogóle się nie włącza.

Ogłoszenie

    Linki Sponsorowane


#2
ewerlord

ewerlord

    Elf

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPip
  • 787 postów
Rejestracja: 30 VI 2009
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Wolbrom
Zjechana płyta instalavcyjna lub napęd
Atak hardcore'u, aż do oporu!!!

#3
Wuwu1978

Wuwu1978

    Diablo III

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3334 postów
Rejestracja: 05 IX 2009
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Hawaje
Baldur's Gate Ci nie idzie na 7-ce? Niemożliwe. Mam nadzieję, że lecisz z oryginała ? wink_prosty.gif
Dodany obrazek

#4
Takeru2009

Takeru2009

    Krasnolud

  • Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 175 postów
Rejestracja: 30 XII 2009
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Poznań
CYTAT(bartosznorbert @ środa, 06 styczeń 2010 - 19:53)
Mam problem z instalacją niektórych gier. Jak na razie to spotkałem się z dwoma takimi przypadkami. Jedna to - Baldur's Gate (w sumie to by mnie to nie dziwiło w końcu gra jest leciwa ale część druga instaluje się bez przeszkód), drugą grą jest Mount & Blade. W obu przypadkach nie pojawia się żaden błąd poprostu instalator wogóle się nie włącza.


Jak już kiedyś wspominałem. Niektórych starych gier na nowy system nie zainstalujesz. Np. XP jest za dobry dla gry Test Drive 4 ( w menu się zatrzymuje ). Będziesz się niestety musiał pogodzić z tym, że niektore gry ( gło0wnie starsze ) mogą działać gorzej albo wcale. Pozdrawiam.
"Rób coś albo nie rób nic, nigdy nie próbuj"

Windows 7 Ultimate, Intel Core i7 975 3,33 GHz, GeForce 480 GTX 1,5GB, 3GB RAM ,WD Caviar Black 1TB, Razer Lachesis

Masz problem z Mass Effect 2? Napisz do mnie. Po przejściu jej 48 razy sądzę że odpowiem na 99% pytań.
PS Nie martw się pamiętam co to życie.




Ogłoszenie

    Linki Sponsorowane


#5
alexiej

alexiej

    prytypytypytypatapa

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2649 postów
Rejestracja: 06 IV 2009
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:dochodzi ten zapach?
Setup uruchom w trybie zgodności i najlepiej jako Administrator wink_prosty.gif
<span style='font-family: arial,helvetica,sans-serif'><strong class='bbc'><span style='color: #000000'>Finch? vivr?
io sar? un </span><span style='color: #FF0000'>Rosso</span><span style='color: #000000'>nero
io sar? un </span><span style='color: #FF0000'>Rosso</span><span style='color: #000000'>nero
e per il Milan canter?, combatter?
finch? vivr?
io sar? un </span><span style='color: #FF0000'>Rosso</span><span style='color: #000000'>nero....</span></strong></span>

#6
ewerlord

ewerlord

    Elf

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPip
  • 787 postów
Rejestracja: 30 VI 2009
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Wolbrom
Mam windowsa 7 na lapciaku i normalnie pogrywam w Baldursa 2
Atak hardcore'u, aż do oporu!!!

#7
Maltesse

Maltesse

    Ork

  • Forumowicze
  • PipPipPip
  • 83 postów
Rejestracja: 03 I 2010
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Zielona Góra
Jeżeli płyta jest nowa to 100% napęd. Miałem kilka miesięcu temu ten zam problem, okazało się, że kolega niechcący mi zalał napęd. Wszystko się instalowało co nie przekraczało 3GB ale już Shifta czy Empire nie mogłem zainstalować. Proponuję wymienić napęd =]

#8
voodoo1907

voodoo1907

    Baron Samedi

  • [Ekspert] Sprzęt PC
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2038 postów
Rejestracja: 26 VIII 2009
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Zakopane
Spróbuj utworzyć obraz płyty .iso, a potem przez wirtualny napęd instalować. Wszystkie najstarsze gry F1,F2,Torment,BGI,BGII,IcewindDale działają na 7.
Dodany obrazek

#9
tomaj555

tomaj555
  • Forumowicze
  • 2 postów
Rejestracja: 07 XI 2009
  • Płeć:mężczyzna
A ja mam inny problem. Ściągnąłem moda do mount & blade i gram. Wszystko jest dobrze przez jakieś 5 minut i nagle się wyłącza. To dziwne bo normalnie mount & blade działa idealnie. wie ktoś o co tu chodzi?

#10
karol0731

karol0731

    Goblin

  • Forumowicze
  • PipPip
  • 36 postów
Rejestracja: 27 II 2009
  • Płeć:mężczyzna
Skopiuj grę na dysk a potem zainstaluj. mi to pomaga.

#11
Lord Nargogh

Lord Nargogh

    Bóg Wojny

  • Hall of FAme
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 9227 postów
Rejestracja: 10 VIII 2005
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Wasteland
Problem rozwiązany, więc temat zamykam.
W razie potrzeby otwarcia tematu, proszę o kontakt przez PW.
----------------------------------------------------------------------------------------- Dodany obrazek ----------------------------------------------------------------------------------------- ***POWER OVERWHELMING***




0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników