Skocz do zawartości

Rozwiązany: CoD: MW2 - Typ NAT ograniczony


  • Zamknięty temat Ten temat jest zablokowany
11 odpowiedzi na ten temat

#1
Apostoł

Apostoł

    Krasnolud

  • Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 172 postów
Rejestracja: 05 IX 2009
  • Płeć:mężczyzna
Widzialem ten problem na paru forach, ale zawsze byl metnie wyjasniony...
Otoz, gdy wlaczam Modern Warfare 2 wyswietla mi (pod "znajdz gre", "opcje" itd.), ze posiadam typ NAT ograniczony i odnosnik do strony, ktora nie dziala. Nie wiem, czy ma to znaczenie, ale ciezko mi znalezc dobry serwer (z dobrym pingiem).
Chcialbym sie dowiedziec jak ustawic typ NAT na otwarty (najlepiej krok po kroku  tongue.gif ).
Posiadam router linksys WAG200G.
W zaporze Windows wszystko jest odchaczone poprawnie.
Znalazlem, ze trzeba zmienic jakies porty, ale o co chodzi?

Prosze o pomoc...

??????????????????????????????

??? http://ap0st0l.deviantart.com/  ???

??????????????????????????????


Ogłoszenie

    Linki Sponsorowane


#2
DzikuXXX

DzikuXXX

    DJ Cho'Gath

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1759 postów
Rejestracja: 29 I 2008
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Libiąż
Czytalem ze STAD mozna cos sciagnac do routera zeby to odblokowac - sam jeszcze tego nie sprawdzałem wiec na 100% ci nie powiem.

Edytowany przez DzikuXXX, 30 grudzień 2009 - 16:39.

Intel Core i5-4570, Gigabyte GeForce GTX760 2GB, Asrock B85 Pro4 Intel B85, Crucial DDR3 8GB (2x4GB) 1600MHz Ballistix Tactical CL8, Corsair CX Series 600W, Windows 7
Dodany obrazek
Dodany obrazekDodany obrazekDodany obrazekDodany obrazek

#3
Apostoł

Apostoł

    Krasnolud

  • Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 172 postów
Rejestracja: 05 IX 2009
  • Płeć:mężczyzna
Wiem, jak googlowalem tez to znalazlem... Sprobuje moze to zadziala.

Ten program jest platny... Nie da sie wlaczyc ustawien routera jakos normalnie? Bez specjalnych programow??

??????????????????????????????

??? http://ap0st0l.deviantart.com/  ???

??????????????????????????????


#4
Apostoł

Apostoł

    Krasnolud

  • Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 172 postów
Rejestracja: 05 IX 2009
  • Płeć:mężczyzna
Udalo mi sie! Na jednym forum bylo to wyjasnione (mętnie) i/ale wszystko sie udalo.
Pomocny link:
Porty

Trzeba dodac porty w routerze.

Edytowany przez WhitePL, 03 styczeń 2010 - 19:05.

??????????????????????????????

??? http://ap0st0l.deviantart.com/  ???

??????????????????????????????


Ogłoszenie

    Linki Sponsorowane


#5
Aftar2

Aftar2

    Goblin

  • Forumowicze
  • PipPip
  • 49 postów
Rejestracja: 01 IX 2009
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:lepiej nie wiedzieć......
Panowie....


ja po Polsku ledwo rozumie co po kolei robić.


mam router axesstel mv400, znalazłem port forwarding, ale te liczby z linku powyżej nic mi nie mówią....




jeszcze jedna sprawa, mam zmienne ip ;/ korzystam z laptopa, więc łączę się przez wi fi....



można zablokować ip na stałe, żeby było?

to jest internet z orange freedom dla firm. Net działa bez problemu i grając w CoD:MW2 nie raz nie ma problemu(3-4 kreski), ale czasami przez to że jest NAT ograniczony, to nie chce się łączyć z serwerami z dobrym pingiem.

Teoretycznie mały problem, bo w tygodniu jestem w Poznaniu, ale na weekendy wracam do domu i chciałoby się nie raz pyknąć w coś... (w przyszłości Bad Company 2 wink_prosty.gif )

poradzicie coś na to?
....AND THEY HAVE A PLAN.....

#6
qwercik

qwercik

    Hobbit

  • Forumowicze
  • Pip
  • 20 postów
Rejestracja: 02 II 2010
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Łódź
NAT w 90% przypadków zależy od tego, by ktoś się do nas mógł połączyć. Czyli jak tworzymy party (drużynę) niektórzy gracze z ograniczonym NATem nie połączą się do nas. A inni tak.
Nie ma to większego wpływu na wyszukiwanie hostów, ponieważ one wyszukiwane są po Twoim łączu.
Dodany obrazek

#7
PolishPlayer

PolishPlayer

    Krasnolud

  • Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 243 postów
Rejestracja: 30 VIII 2009
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Kołobrzeg
Drodzy Panowie...

Przyznam się iż jestem w tym zielony. ale , żeby nie spamować niepotrzebnie nowymi tematami spytam:
1)Czym jest ten cały Nat?
2)Wpływa on jakoś na rozgrywkę?

Teeehee :)

#8
qwercik

qwercik

    Hobbit

  • Forumowicze
  • Pip
  • 20 postów
Rejestracja: 02 II 2010
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Łódź
AD1: "NAT (skr. od ang. Network Address Translation, tłumaczenie adresów sieciowych; czasem Native Address Translation, tłumaczenie adresów rodzimych), znane również jako maskarada sieci lub IP (od ang. network/IP masquerading) ? technika przesyłania ruchu sieciowego poprzez router, która wiąże się ze zmianą źródłowych lub docelowych adresów IP, zwykle również numerów portów TCP/UDP pakietów IP podczas ich przepływu. Zmieniane są także sumy kontrolne (tak IP jak i TCP/UDP), aby potwierdzić wprowadzone zmiany.

Większość systemów korzystających z NAT ma na celu umożliwienie dostępu wielu hostom w sieci prywatnej do internetu przy wykorzystaniu pojedynczego publicznego adresu IP (zob. brama sieciowa). Niemniej NAT może spowodować komplikacje w komunikacji między hostami i może mieć pewien wpływ na osiągi."

AD2: Jeśli grasz wspólnie z kolegami tak. Jeśli nie - nie. NAT w MW2 polega na tym, że TY masz NAT ograniczony prawda? Więc Twój kumpel może, ale nie musi, mieć problemy z połączeniem się "pod Ciebie" czyli stworzenie drużyny (party). Może mieć komunikat "Łączenie #1, #2, #4 (...) #24" itd. I tak do końca świata. Nie spotkałem się, by miało to wpływ na łączenie się normalnie z siecią IWNet.
Dodany obrazek

#9
maciekson

maciekson

    Goblin

  • Forumowicze
  • PipPip
  • 31 postów
Rejestracja: 23 IX 2009
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Trzebnica
CYTAT(qwercik @ środa, 03 luty 2010 - 13:26)
AD2: Jeśli grasz wspólnie z kolegami tak. Jeśli nie - nie. NAT w MW2 polega na tym, że TY masz NAT ograniczony prawda? Więc Twój kumpel może, ale nie musi, mieć problemy z połączeniem się "pod Ciebie" czyli stworzenie drużyny (party). Może mieć komunikat "Łączenie #1, #2, #4 (...) #24" itd. I tak do końca świata. Nie spotkałem się, by miało to wpływ na łączenie się normalnie z siecią IWNet.


Oto mi chodziło, dzięki! Czyli olewam Nata -.-'




Będę Inrzżynierem!!!

#10
Crawler

Crawler

    Krasnolud

  • Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 162 postów
Rejestracja: 14 V 2008
  • Płeć:mężczyzna
Czasami bardzo wkurzająca rzecz. Mimo włączenia wszystkiego co potrzebne w routerze i dodania portów nadal mam typ NAT ograniczony.
Jedynie dobrze, że nie przeszkadza w grze bez "party" wink_prosty.gif .
A w ogóle Bóg rzadko interweniuje w sprawy ludzi, jakkolwiek muszę przyznać, że jest zapalonym kibicem.

#11
PolishPlayer

PolishPlayer

    Krasnolud

  • Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 243 postów
Rejestracja: 30 VIII 2009
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Kołobrzeg
Jak przeczytałem, że zeby otworzyć NAT trzeba sie bawić przy routerze, majstrować przy tym itp, itd postanowiłem sobie odpuścić otwieranie czegokolwiek. Proponuje zostawić NAT zamknięty, bo jeszcze coś się spiep#zy, albo jeszcze gorzej.   laugh.gif
Teeehee :)

#12
Lord Nargogh

Lord Nargogh

    Bóg Wojny

  • Hall of FAme
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 9226 postów
Rejestracja: 10 VIII 2005
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Wasteland
Problem rozwiązany, więc temat zamykam.
W razie potrzeby otwarcia tematu, proszę o kontakt przez PW.
----------------------------------------------------------------------------------------- Dodany obrazek ----------------------------------------------------------------------------------------- ***POWER OVERWHELMING***




0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników