Skocz do zawartości

Gry na laptopa


  • Zamknięty temat Ten temat jest zablokowany
343 odpowiedzi na ten temat

#241
Misszov

Misszov
  • Forumowicze
  • 2 postów
Rejestracja: 11 VI 2010
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Ziemia,Europa,Polska,Sanok
Jakie są preferowane dla mnie?(tak to lapek) :

Intel Core 2 Duo processor T7500
(2.2 GHz, 800 Mhz FSB, 4 MB L2 cache)

17 WXGA+ Acer CrystalBrite LCD

Up to 1024 MB NVIDIA GeForce 8400M GS TurboCache

2 GB DDR2

DODATKOWE:
320 GB HDD na dysku.

DVD-Super Multi DL

802.11a/b/g/Draft-N WLAN

Bluetooth 2.0+EDR                       proszę o info smile_prosty.gif

Ogłoszenie

    Linki Sponsorowane


#242
Rainrir

Rainrir

    Człowiek

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 373 postów
Rejestracja: 05 V 2009
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:dobiega ten dźwięk?
Po podaniu samych parametrów laptopa, bez żadnych dodatkowych informacji ( co chodzi, jak chodzi, jakie gry preferujesz ) można szukać wiatru w polu. To ja teraz zapodam.

Laptop HP TX2 ( wbijcie nazwę, parametry dostaniecie ).

Żeby ułatwić, działają mi takie tytuły jak DA:O, ME2, F:NV, Sims 3, Borderlands, Medieval 2: Total War, każdy z tytułów na 800x600 na najwyższych bez większego zacięcia, na wyższych parametrach różnie bywa ( ME2 na 1024x756 na średnich z lekkimi przycinkami, podobnie F:NV). Otóż czy te tytuły będą mi chodziły, oraz na jakich parametrach? Dead Space 1 oraz 2. Alpha Protocol. Battlefield: BC2. ArmA II czy też Operation Flashpoint.
Dodany obrazek

#243
Anonim666

Anonim666

    Krasnolud

  • Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 105 postów
Rejestracja: 19 V 2005
  • Płeć:mężczyzna
CYTAT(Rainrir @ niedziela, 13 luty 2011 - 14:57)
Po podaniu samych parametrów laptopa, bez żadnych dodatkowych informacji ( co chodzi, jak chodzi, jakie gry preferujesz ) można szukać wiatru w polu. To ja teraz zapodam.

Laptop HP TX2 ( wbijcie nazwę, parametry dostaniecie ).

Żeby ułatwić, działają mi takie tytuły jak DA:O, ME2, F:NV, Sims 3, Borderlands, Medieval 2: Total War, każdy z tytułów na 800x600 na najwyższych bez większego zacięcia, na wyższych parametrach różnie bywa ( ME2 na 1024x756 na średnich z lekkimi przycinkami, podobnie F:NV). Otóż czy te tytuły będą mi chodziły, oraz na jakich parametrach? Dead Space 1 oraz 2. Alpha Protocol. Battlefield: BC2. ArmA II czy też Operation Flashpoint.

Wiesz to tak jak bym palnął mam r522 i taka lub tamta gra działa mi tak lub tak. Zero pomocne biorąc pod uwagę że jest z 5-7 wersji r522(a poźniej frajerzy się dziwią że mają np. hd 4330 zamiast hd 4650) a hp tx2 nie wspomnę.  rozpacz.gif puknijsie.gif  wallbash.gif

Misszov

co do gier no to podam parę które powinny ci pójść przynajmniej na tych med detalach na 800x600
Call of duty: Modern warfare 1
Gears of war
Fallout 3
Street Fighter IV
Left 4 Dead
Resident Evil 5


#244
kptRobi

kptRobi
  • Forumowicze
  • 4 postów
Rejestracja: 24 VIII 2009
  • Płeć:mężczyzna
Ja pykam w stare Total Wary, rozrywka na kilka godzin, ewentualnie pierwsze Call of DUty
STANOWCZE MOŻE DLA KONSOL W CDA!!!

#245
IllusiveMan7

IllusiveMan7

    Krasnolud

  • Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 211 postów
Rejestracja: 14 II 2011
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Racibórz
No siema.

Teraz ja się pochwalę moim laptopem smile_prosty.gif Nie mam kompa stacjonarnego, w związku z czym tenże laptop służy do gier i ogólnie do wszystkiego. Spisuje się wybornie tongue_prosty.gif

AMD Athlon II P320 Dual-Core 2,2 ghz
ATI Radeon HD 5470 1gb vram
2 gb ram
500 gb hdd

Odnośnie karty graficznej - na różnych forach czytałem, że ten Radeon nie nadaje się do gier. Totalnie nie rozumiem czemu.

Te gry skończyłem lub grałem dość długo (chodzi tylko o tego laptopa, a mam go od września 2010):

Mass Effect
Mass Effect 2
Assassin's Creed
Assassin's Creed 2
Wszystkie Call Of Duty
Bioshock
Batman: Arkham Asylum
Mirror's Edge
Saboteur
Alpha Protocol
Mafia II
Company Of Heroes
Escape from Butcher Bay
Fallout 3
Medal Of Honor
Red Alert 3
Starcraft II
Crysis (poszedł na full w 1024x768, ale nie wyglądał tak jak miał wyglądać)

A w te gram:
GTA IV
Need for Speed Hot Pursuit
Gears Of War
Call of Juarez
Dragon Age
X-Men Origins: Wolverine
World In Conflict
Titan Quest
Singularity
Prince of Persia

Najlepsze jest to, że wszystkie z tych gier odpaliłem w full detalach w 1366x768. Klatki na sekundę wahają się od 18-50. Momentami zwalnia, ale gra się bardzo dobrze we wszystkie gry. Jak widać, na moim laptopie se pogram ;] Może mi ktoś wyjaśnić, czemu ludzie mówią, że ta karta nie jest do gier? blink_prosty.gif
Dodany obrazek


TOP 3 2014
1. The Vanishing of Ethan Carter
2. Middle Earth: Shadow of Mordor
3. Wolfenstein: The New Order

#246
maksv6

maksv6

    WOW Pieseł WOW

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2033 postów
Rejestracja: 23 VI 2010
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Dobry mudzyn z Afrika
Na laptopie Emachines e730g
Intel Core i3-350
Ati MR hd5470
2gb Ram
Win 7 HP 64-bit
Pójdzie na jakich detalach i roździelczości:Dead Rising 2, L4D 1,2 ,TDU 1,2 ,Gta 4 , Cod 4,5 ,Just Cause 2 ,Dead Space 1,2 ,Mafia 2 ,Fear 2
Intel Core i5 760
VTX3D Amd Radeon HD6870
8gb Ram GoodRam
ASRock P55M Pro
Western Digital VelociRaptor WD1500HLFS
Samsung HD103SI
Thermaltake v4 Black Edition
Fortron FSP500-60GHN 500W 80 Plus
Windows 7 HP 64-bit
"STOP gotowcom z
Dodany obrazek "

#247
DUSTDEVIL

DUSTDEVIL

    Krasnolud

  • Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 249 postów
Rejestracja: 16 V 2009
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Edinburgh
Ja jako ciekawostkę powiem, że mam lapka z 2007 roku - Toshiba A200 1IZ i jak do tej pory WSZYSTKIE gry mi poszły na średnich detalach. Nawet GTA IV po patchu śmigał w 1280x800 (maksymalna rozdzielczość).

Specyfikacja:

Core 2 Duo T7250 @ 2GHz
2 GB RAM DDR2 667mhz
Radeon HD2600 256mb/128bit
200 GB Dysk twardy
Windows 7 Ultimate

Ale po 2 latach trzeba było wymieniać klawiaturę (starte styki) i kupić podstawkę chłodzącą ZALMAN ZM-NC1500 (Polecam każdemu)

Edytowany przez DUSTDEVIL, 24 luty 2011 - 20:58.

89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika. Jeśli należysz do tych 11% to wklej to do podpisu  <--- No co? Ktoś to musi mieć w sygnaturze, co nie ?
Dodany obrazek
Dodany obrazek

#248
Anonim666

Anonim666

    Krasnolud

  • Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 105 postów
Rejestracja: 19 V 2005
  • Płeć:mężczyzna
CYTAT(maksv6 @ środa, 23 luty 2011 - 21:29)
Na laptopie Emachines e730g
Intel Core i3-350
Ati MR hd5470
2gb Ram
Win 7 HP 64-bit
Pójdzie na jakich detalach i roździelczości:Dead Rising 2, L4D 1,2 ,TDU 1,2 ,Gta 4 , Cod 4,5 ,Just Cause 2 ,Dead Space 1,2 ,Mafia 2 ,Fear 2

twój Radeon posiada zapewne 512MB DDR3 więc zobaczmy
Dead Rising 2 - med detale 1280x720 15 - 50 fps
l4d 1,2 - max detale 1366x768 płynnie
TDU 2 - low-med detale 1366x768 - 20-22  fps
CoD 4 i 5 - high detale 1366x768 20 - 50 fps
Dead Space 2 - high detale 1366x768 - 15 - 25

Twój HD 5470 to nie karta do gier - żeby karta była do gier musi minimum dawać 25 fps nie 18 fps. Ale cóż poradzić gdyby twój HD 5470 posiadałby GDDR5 to by lepiej było ale nawet wtedy karta jest cienka bo ma 64 bitową szynę pamięci i 80 procesorów strumieniowych. U mnie karta to HD 4650 max to GDDR3(mam farta akurat ten typ pamieci moja ma) ale szyna pamięci jest 128 bitowa i posiada 320 procesorów strumieniowych.

#249
maksv6

maksv6

    WOW Pieseł WOW

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2033 postów
Rejestracja: 23 VI 2010
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Dobry mudzyn z Afrika
Tak ten radek ma 512 ddr 3.Wiem komp nie był kupowany do gier a do pracy bo do gier mam skrzynke ale tak pytam bo jak jade na wakacje to skrzynki wziąć nie moge a czsami bym w coś zagrał poza domem

Edytowany przez maksv6, 27 luty 2011 - 13:41.

Intel Core i5 760
VTX3D Amd Radeon HD6870
8gb Ram GoodRam
ASRock P55M Pro
Western Digital VelociRaptor WD1500HLFS
Samsung HD103SI
Thermaltake v4 Black Edition
Fortron FSP500-60GHN 500W 80 Plus
Windows 7 HP 64-bit
"STOP gotowcom z
Dodany obrazek "

#250
icin

icin
  • Forumowicze
  • 1 postów
Rejestracja: 02 XI 2010
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Jesionka
Ja mam lapka od Czerwca 2010 r. HP Compaq presario CQ 61
Specyfikacja:
Procesor : Intel Core 2 duo 2.2 x2
Ram : 4 gb
Dysk: 500 gb
Karta graficzna : Nividia GeForce 103M

Grałem w gry : GTA IV - Średnie
NBA 2K11 - średnie
Medal of Honor 2010 - Średnie
Fifa 11 średnie
Battlefield Bad Company 2 - Średnie biggrin_prosty.gif
Rainbow Six Vegas 2 - Max

I wszystkie chodziły płynnie smile_prosty.gif)

#251
yorar

yorar
  • Forumowicze
  • 1 postów
Rejestracja: 09 III 2011
Mam problem z Wiedźminem i Windows 7. Mam nadzieję, że to odpowiednie miejsce. Kiedy kupiłem laptopa, miałem zainstalowaną Vistę, Wiedźmin chodził płynnie, chociaż na najniższych detalach. Po jakimś czasie zainstalowałem Windowsa 7 (64bit). Chciałem odpalić Wiedźmina i wyskoczył mi komunikat, że komputer jest za słaby i nie może uruchomić gry. Czy można jakoś temu zaradzić?

Mój laptop to Toshiba L305:
Intel Core 2 Duo 2.0GHz
3GB RAM oraz
Intel Graphics X3100, (wiem słaba, ale to nie jest komputer do gier)

Reszta podzespołów chyba nie ma znaczenia, więc ich nie będę podawał.

#252
Kabcio97

Kabcio97
  • Forumowicze
  • 8 postów
Rejestracja: 11 III 2011
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Łódzkie,Tomaszów Mazowiecki
Zagraj w torchlight . Fajna gierka która pomoże dotrzeć do premiery diablo .




#253
bozowporzo01

bozowporzo01
  • Forumowicze
  • 5 postów
Rejestracja: 16 V 2010
Ja mam laptopa dosyć słabego, proszę o podanie jakichś interesujących tytułów w które mógłbym zagrać gdy np. gdzieś wyjadę.
Intel Celeron 1,86 GHz
1,5 Gb RAM ddr2
karta Intel GMA 950 (zintegrowana)
60 Gb dysk twardy

#254
gothic10333

gothic10333

    Człowiek

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 392 postów
Rejestracja: 04 VII 2010
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Lubin
@bozowporzo01 Gothic 1 i 2, GTA do San Andreas, pierwsze i drugie Call of Duty. Tytułów jest mnóstwo, może podaj jakąś kategorie/gatunek?

Tak konsolom w CD-Action

"Ja wolę być ostatni, zamiast zostać na przedzie
Przynajmniej nie muszę się wciąż oglądać za siebie"

#255
mistrzunio11

mistrzunio11

    Hobbit

  • Forumowicze
  • Pip
  • 16 postów
Rejestracja: 19 IX 2009
  • Płeć:mężczyzna
Jeśli chcesz się pośmiać (o ile nie masz wygórowanego gustu), polecam Sąsiadów z Piekła Rodem 1 i 2. Mam u siebie na laptopie, i chociaż nie jest mocny to i tak śmiga na full detalach.

#256
marco1987

marco1987
  • Forumowicze
  • 9 postów
Rejestracja: 21 III 2011
Witam

Jestem posiadaczem laptopa toshiby satelite a200 o parametrach:
-oprogramowanie Oryginalny Windows? Vista? Home Premium Edition 32 bit
- pamiec systemowa 3 gb
- karta graficzna nvidia GeForce? Go 7300 256 MB
- dysk twardy Pojemność : 160 GB
- procesor Intel? Core?2 Duo 2 GHz

Chcialbym wiedziec jakie gry moglyby dzialac na moim laptopie? prosilbym o przyklady.

#257
maksv6

maksv6

    WOW Pieseł WOW

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2033 postów
Rejestracja: 23 VI 2010
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Dobry mudzyn z Afrika
@marco1987
Mam takiego samego laptopa, można na nim komfortowo pograć w Cala 1,2,Boiling Point,GTA S.A,NFS Pro Street i wiele róźnych starszych gierek.Musisz określić gatunek jaki cię interesuje.Karta jest niestety słaba bo to tak naprawde jest geforce 6200 więc o nowszych produkcjach można zapomnieć
Intel Core i5 760
VTX3D Amd Radeon HD6870
8gb Ram GoodRam
ASRock P55M Pro
Western Digital VelociRaptor WD1500HLFS
Samsung HD103SI
Thermaltake v4 Black Edition
Fortron FSP500-60GHN 500W 80 Plus
Windows 7 HP 64-bit
"STOP gotowcom z
Dodany obrazek "

#258
Lukasz246

Lukasz246

    Krasnolud

  • Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 184 postów
Rejestracja: 07 IV 2010
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Przy komputerze ;)
A czy na takim laptopie odpalą Simsy 3, bez zbędnych sugestii, to dla siostry, nie dla mnie.
model procesora: i3-370M (2.4 GHz, 3MB cache)
ilość rdzeni: 2 szt.
wielkość pamięci RAM: 4 GB
typ zastosowanej pamięci RAM: DDR3 (1066 MHz)
pojemność dysku twardego 320 GB
interfejs dysku twardego Serial ATA
napęd optyczny DVD+/-RW DL
dedykowana grafika tak
karta graficzna ATI Mobility Radeon HD 5470 (DirectX11, SM 5.0, AvivoHD)
pamięć karty graficznej 512 MB


TROLLFEJSOWY BLOG!

Jedyny "żetelny" blog na FA!
I tak są gołe baby Dodany obrazek

#259
Anonim666

Anonim666

    Krasnolud

  • Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 105 postów
Rejestracja: 19 V 2005
  • Płeć:mężczyzna
ta na max detalach pójdzie ale co miałeś namyśli przez zbędne sugestie ??  laugh.gif


#260
Lukasz246

Lukasz246

    Krasnolud

  • Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 184 postów
Rejestracja: 07 IV 2010
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Przy komputerze ;)
Coś w stylu "O lol, jaki frajer, gra w Simsy, omg, omg. rotfl"
Dzięki, za odpowiedź wink_prosty.gif
TROLLFEJSOWY BLOG!

Jedyny "żetelny" blog na FA!
I tak są gołe baby Dodany obrazek




0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników