Witam. Czy mogę usunąć zawartość folderu Temp (C:\WINDOWS\Temp)? Gdzieś czytałam, że można, ale chcę się upewnić, bo ccleaner mi tam nie czyści. To bezpieczne? Jest jeszcze jakiś folder w xp, który zawiera kopie (czyt. śmieci), i który mogę wyczyścić. Ostatnio nagle zjadło mi 500mb, a ja nawet nie wiem jak i kiedy.
Zapoznaj się z zasadami tworzenia nowych tematów oraz ich poprawnego nazywania.-mateusz(stefan)
Napisany 22 sierpień 2009 - 21:19
Napisany 22 sierpień 2009 - 21:46
Tak, możesz go bez obaw wyczyścić (do części plików możesz mieć odmowę dostępu, możesz je pominąć podczas tego czyszczenia i usunąć później). Poza tym jest jeszcze parę katalogów z plikami tymczasowymi,jeden w Twoim profilu 'Documents and Settings/nazwa_użytkownika/Ustawienia lokalne/Temp' (musisz włączyć wyświetlanie ukrytych plików, by zobaczyć katalog 'Ustawienia lokalne') oraz jeśli używasz IE katalog 'Temporary internet files', poza tym stare pliki przywracania systemu też potrafią trochę zajmować. Większość tych rzeczy można usunąć używając systemowego oczyszczania dysku ('Start/Programy/Akcesoria/Narzędzia systemowe/Oczyszczanie dysku').
Programy do testowania pamięci: Memtest86+ lub Memtest86.
Darmowe skanery usuwające szkodniki z kompa: Malwarebytes' Anti-Malware, Dr.Web CureIt!
Narzędzia do tworzenia raportów systemowych: OTL, RSIT, RSITx64.
S.M.A.R.T. - jak odczytać i co to w ogóle jest.
Linux is like a wigwam, no windows, no gates and an apache inside
Team Zombie Member ;p
Darmowe skanery usuwające szkodniki z kompa: Malwarebytes' Anti-Malware, Dr.Web CureIt!
Narzędzia do tworzenia raportów systemowych: OTL, RSIT, RSITx64.
S.M.A.R.T. - jak odczytać i co to w ogóle jest.
Linux is like a wigwam, no windows, no gates and an apache inside
Team Zombie Member ;p
0 użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

Zaloguj się