Skocz do zawartości

Service Pack 3, problem z instalacją.


  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
9 odpowiedzi na ten temat

#1
Iskier

Iskier

    Th1rt3eN

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3703 postów
Rejestracja: 24 XI 2008
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:A kto pyta?
Otóż niedawno miałem reinstalowaną windę, a chciałem pograć sobie w GTA... W czasie przygotowań do instalacji wyskakuje błąd, że jedna z aplikacji systemu jest otwarta lub używana przez inny program. Zamykam wszystko, ale błąd nadal występuje. Co to może być?

C:\windows\system32\drivers\ndis.sys

Dodany obrazek


Ogłoszenie

    Linki Sponsorowane


#2
mariusz1024

mariusz1024

    Człowiek

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 480 postów
Rejestracja: 26 VII 2008
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Międzyrzec Podlaski
SP 3 najlepiej instalować z systemem podczas przeinstalowywania.

Dodany obrazekDodany obrazek

CPU: Intel Core2duo E4400 2.00GHz 3.00GHz
GPU: ATI Radeon HD 4870
RAM: GeiL 4 x 1GB 800MHz
MoBo: Asus P5W DH Deluxe
HDD: Seagate 320GB Barracuda i Samsung 1 TB F3
PSU: be quiet! Straight Power 550W
OS: Windows 7 Professional 64bit

#3
Sheriff

Sheriff

    Goblin

  • Forumowicze
  • PipPip
  • 46 postów
Rejestracja: 19 III 2009
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:P_P
a jest wogole sens go instalować? Ja zainstalowałem SP3 i jakos roznicy z sp2 nie widze.
Mój pierwszy filmik z gry Track mania
http://www.youtube.com/watch?v=HR1S9XvnVBM
Zapraszam

mój blog:
http://forum.cdaction.pl/blog/sheriff/
Zapraszam wszystkich

#4
Althorion

Althorion

    Elf

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPip
  • 799 postów
Rejestracja: 18 V 2007
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Gliwice
Jak się chce grać w GTA4 to się nie ma wyjścia :P.

Ja zmian nie odczułem, ale wierzę, że coś-tam załatał.
Jam częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie dobro czyni.

Ogłoszenie

    Linki Sponsorowane


#5
Sevard

Sevard

    Konqi

  • Hall of FAme
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 15059 postów
Rejestracja: 21 VII 2008
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Z 628254 warstwy otchłani.
Łata dziury w Windowsie, jest potrzebny do kolejnych łat, jeśli chodzi o bezpieczeństwo, to jest niezbędny.
She seems to be stronger but what they want her to be is weak
She could play pretend. She could join the game, boy
She could be another clone

#6
Iskier

Iskier

    Th1rt3eN

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3703 postów
Rejestracja: 24 XI 2008
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:A kto pyta?
CYTAT(mariusz1024 @ śro, 05 sie 2009 - 11:00)
SP 3 najlepiej instalować z systemem podczas przeinstalowywania.

Dobre rady wujka Staszka możecie sobie darować... Instalowanie systemu mam już za sobą.

Możecie też nie robić sobie czatu co owy SP3 łata, a czego nie i czy widać w ogóle jakąś różnicę (skoro nie, to po co przepłacać)? Jak już ktoś wcześniej zauważył - jest on niezbędny do grania w GTA, a wasze posty nie na temat w ogóle mi nie pomagają, poza tym, że nabijają wam licznik.

Edytowany przez Iskier, 05 sierpień 2009 - 17:45.

Dodany obrazek


#7
Sevard

Sevard

    Konqi

  • Hall of FAme
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 15059 postów
Rejestracja: 21 VII 2008
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Z 628254 warstwy otchłani.
Jaki masz internet? Jeśli masz modem pod USB, to go odłącz i spróbuj wtedy, jeśli nie, to przed instalacją rozłącz wszystkie połączenia sieciowe.
She seems to be stronger but what they want her to be is weak
She could play pretend. She could join the game, boy
She could be another clone

#8
Iskier

Iskier

    Th1rt3eN

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3703 postów
Rejestracja: 24 XI 2008
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:A kto pyta?
Wreszcie jakaś sensowna rada... Niestety nieskuteczna. Problem nadal występuje :/

Dodany obrazek


#9
Sevard

Sevard

    Konqi

  • Hall of FAme
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 15059 postów
Rejestracja: 21 VII 2008
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Z 628254 warstwy otchłani.
W takim razie jest parę rzeczy do sprawdzenia. Spróbuj zainstalować SP3 w trybie awaryjnym bez obsługi sieci, niekiedy to działa. Poza tym może to być wina antywirusa, lub wręcz przeciwnie tzn. wirusa, zatem 3 rzeczy:
1. Nie miałeś ostatnio jakiejś infekcji na kompie?
2. Jakiego masz antywirusa?
3. Przeskanuj kompa programem Malwarebytes' Anti-Malware i wklej log na forum.
She seems to be stronger but what they want her to be is weak
She could play pretend. She could join the game, boy
She could be another clone

#10
Iskier

Iskier

    Th1rt3eN

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3703 postów
Rejestracja: 24 XI 2008
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:A kto pyta?
1. Nie.
2. Czeskie AVG free build 8+ (tzn jakaś tam poprawiona wersja 8).
3. Już się robi.

Dodam, że przed reinstalem systemu, wszystko było ładnie pięknie.

Edytowany przez Iskier, 05 sierpień 2009 - 22:30.

Dodany obrazek





0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników