Skocz do zawartości

Rocksmith 2014 - Customowe piosenki, jak poprawnie to wgrać


  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
9 odpowiedzi na ten temat

#1
Vithar

Vithar

    Człowiek

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 380 postów
Rejestracja: 15 V 2009
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Bytom
Witam. Mam mały problem.
Chciałem sobie listę piosenek wzbogacić o parę zespołu Ensiferum (nie ma takiego DLC). Znalazłem parę interesujących piosenek, ale za nic nie potrafię ich wgrać. Robię wszystko zgodnie z instrukcją i nie działa.
Czy ktoś orientuje się jak działają customy w nowym Rocksmith 2014? W poprzedniej edycji wystarczyło ponoć tylko skopiować pliki do odpowiedniego folderu i już działało.

Dodany obrazek


Ogłoszenie

    Linki Sponsorowane


#2
zecik

zecik

    Skalny Troll

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1151 postów
Rejestracja: 09 III 2009
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Płock
z tego co popatrzylem to trzeba i tak kupic dlc, kiedys jakies bylo za darmo, i wtedy mozna bylo zamieniac piosenki, niestety nadal nie ogarniam jak to sie robi, ale moze dzieki odswierzeniu ktos zajrzy

btw ja ogolnie chcialem z pierwszego rocksmitha dodac piosenki, to jak sie okazuje trzeba kupic pierwszego rocksmitha i jeszcze jakies dlc zeby moc wgrac te piosenki do nowego rocksmitha...

Edytowany przez zecik, 27 marzec 2014 - 20:23.

Dodany obrazekDodany obrazek

#3
lupucupu

lupucupu

    Ork

  • Forumowicze
  • PipPipPip
  • 55 postów
Rejestracja: 19 XII 2005
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:że mi to
To jest kwestia licencji. Niestety wytwórnie muzyczne sobie liczą. Czyli żeby w nowym wydaniu mieć kawałki ze starego, trzeba posiadać licencję na pierwszą wersję, plus narzędzie importu (które kosztuje 10 ojro). Za to nie trzeba nawet starocia instalować, wszystkie kawałki pobierają się z neta. A dodatkowo  wszystkie DLC, wydane do podstawki działają z R2014.
ja tu tylko sprzątam

#4
zecik

zecik

    Skalny Troll

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1151 postów
Rejestracja: 09 III 2009
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Płock
czyli kupuje pierwszego rocksmitha, kupuje te narzedzie i wszystko juz sie samo zrobi ? jesli tak to tylko teraz czekac na letnia wyprzedaz, a moze i wiosenna ?
Dodany obrazekDodany obrazek

Ogłoszenie

    Linki Sponsorowane


#5
Vithar

Vithar

    Człowiek

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 380 postów
Rejestracja: 15 V 2009
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Bytom
Cóż, trochę to smutne, że nie da się grać customów na oryginalnej grze (znów legalny użytkownik dostaje po tyłku, bo na pirackim da się odpalać co tylko się chce). Wypróbuję tej metody z DLC, z tym że nie do końca jestem pewny czy zadziała (steam lubi takie podmieniajki blokować), no ale kto nie próbuje...

W każdym razie dzięki za pomoc, zaczekam, a nuż wypowie się ktoś kto jakoś te customy odpalił.

Dodany obrazek


#6
Strusiek

Strusiek

    Człowiek

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 453 postów
Rejestracja: 29 XI 2009
  • Płeć:nie powiem
  • Skąd:Somewhere I belong ;)

Zobacz postVithar, 02 kwiecień 2014 - 13:56, powiedział:

Cóż, trochę to smutne, że nie da się grać customów na oryginalnej grze (znów legalny użytkownik dostaje po tyłku, bo na pirackim da się odpalać co tylko się chce).
Dokładnie, ja swego czasu również próbowałem się pobawić i wrzucić własne utwory do Rocksmitha, ale okazało się, że można zrobić to jedynie po scrackowaniu gry, więc odpada. Smutne
Dodany obrazek

#7
zecik

zecik

    Skalny Troll

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1151 postów
Rejestracja: 09 III 2009
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Płock

Zobacz postVithar, 02 kwiecień 2014 - 13:56, powiedział:

(steam lubi takie podmieniajki blokować)


sproboj wylaczyc aktualizacje to moze nie zablokuje, tak trzebabylo robic z gta iv i patchami na tekstury
Dodany obrazekDodany obrazek

#8
lupucupu

lupucupu

    Ork

  • Forumowicze
  • PipPipPip
  • 55 postów
Rejestracja: 19 XII 2005
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:że mi to

Zobacz postzecik, 01 kwiecień 2014 - 23:08, powiedział:

czyli kupuje pierwszego rocksmitha, kupuje te narzedzie i wszystko juz sie samo zrobi ? jesli tak to tylko teraz czekac na letnia wyprzedaz, a moze i wiosenna ?

Właśnie tak :) Dodatkowo, zaglądając na DLC pierwszego RSa możesz zakupić sobie wszystko co tam jest do wyboru, i bez potrzeby instalacji staruszka owe kawałki będą działać z edycją 2014. A jest cała masa świetnych utworów. Moim zdaniem ciekawszy wybór niż do RS2014.
ja tu tylko sprzątam

#9
zecik

zecik

    Skalny Troll

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1151 postów
Rejestracja: 09 III 2009
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Płock
to ze pierwszego rocksmitha juz nie trzeba instalowac to sie dowiedzialem, w 2014 tez sa mega kawalki, ale najbardziej chce the black keys z pierwszego :D
Dodany obrazekDodany obrazek

#10
Vithar

Vithar

    Człowiek

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 380 postów
Rejestracja: 15 V 2009
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Bytom
Mnie zależało na customach z racji braku niektórych klasyków wśród DLC, oraz z racji tego, że chciałem grać hiciory Ensiferum, które pewnie nigdy nie będą dodane oficjalnie

Dodany obrazek





0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników