Skocz do zawartości

Gry GFWL które można aktywować na Steamie

GFWL Steam Aktywacja Klucz

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
151 odpowiedzi na ten temat

#21
Devius

Devius

    FOREVER HUNGRY

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1295 postów
Rejestracja: 13 IV 2011
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Świecie
@Up
Skoro GFWL już nie ma, to tylko steam ;)

Biedronkowy Batman aktywowany bez problemu. A próbowaliście może aktywować gry z czasopism (CDA na przykład), gdzie gry wymagały GFWL i wymagały klucza?

GeForce GT 635M 2GB, Intel I3-2328M 2.2G, 8GB RAM, Windows 8  ** [2] [0] [0] ** Moje targowisko **


Ogłoszenie

    Linki Sponsorowane


#22
Exclusive

Exclusive

    Skalny Troll

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1166 postów
Rejestracja: 04 VI 2008
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Warszawa
Em.. skoro dopiero zaczęto przenosić gry GFWL na Steam i w dodatku nie wszystkie, to czemu sprawdzacie klucze, co do których jeszcze nie ma potwierdzenia. No bez jaj...jak czegoś nie ogłosili, to z pewnością jeszcze nie działa.

Wątek ok, ale pospieszyliście się z tym sprawdzaniem.

Antrox, nadal jest na GFWL i Steam. Póki twórcy nie zainteresują się przenosinami, to będzie działać w obu systemach, a jak GFWL zostanie wyłączony (1 lipca 2014), zaś Dark Soulds nie zostanie przeniesione na Steam, to będzie to bezużyteczna gra.

Edytowany przez Exclusive, 12 listopad 2013 - 11:10.


#23
Joneleth

Joneleth

    Elf

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPip
  • 644 postów
Rejestracja: 11 VII 2005
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Gród Kraka

Cytuj

albo moja kopia jest wadliwa, albo PKK nie jest możliwa do aktywacji

Tak jak pisałem - jest to możliwe, bo ja to zrobiłem w okolicach pierwszego listopada. W historii konta Steam Arkham Asylum mam oznaczone jako "Batman: Arkham Asylum GFWL Redemption".
Jaką konstrukcję ma Twój klucz? Z ilu części się składa? Gdzieś na zagranicznym forum czytałem, że są seriale składające się z trzech i pięciu części, może w tym leży problem...
Dodany obrazek

#24
Juluzz

Juluzz

    Człowiek

  • Odrzutki
  • PipPipPipPipPip
  • 303 postów
Rejestracja: 29 VI 2010
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Gdynia
Mój PKKowy klucz Bioschocka 2 też sie nie chciał aktywować,ale email do supportu cenegi załatwił sprawęDodany obrazek
Edit:Dirt 2 oraz F1 2010 nie wchodzą.Wydania premierowe

Edytowany przez Juluzz, 12 listopad 2013 - 13:13.

Dodany obrazek


#25
Pandeaemon

Pandeaemon

    Krasnolud

  • Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 131 postów
Rejestracja: 19 V 2009
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Racibórz
@Exclusive.

Zrobiliśmy, to choćby dlatego, żebyś nie ubolewał nad tym, że masz bezużyteczną grę, za którą wydałeś kupę kasy, czy też, abyś nie musiał sam rozgrzebywać pudełek i próbować aktywować gry.


Co do Batman Arkham Asylum potwierdzam, że wersja z PG nie aktywuje się, a klucz słada się z 5 części.
Jednak teraz w Humble Bundle jest zestaw obu części, to kupiłem za grosze i bez problemu aktywowałem 1 część.

#26
Darkmen

Darkmen

    Skalny Troll

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1558 postów
Rejestracja: 10 II 2010
  • Płeć:mężczyzna
Z mojej kolekcji gier aktywował się tylko Bioshock 2 (Premium Games) i Batman Arkham City GOTY (premierówka).
Niestety wciąż zostało dużo gier których klucze nie wchodzą :/
Street Fighter X Tekken (Nowe Premium Games), Street Fighter 4 ("Bidronka ediszyn"), Bioshock 1 (Pomarańcza), Gears Of War (Platynka), Bulletstorm (premierowa), Batman Arkham Asylum (Premierowa) i pewnie z kilka innych.

Możecie poradzić czy gdzieś pisać do jakiegoś supportu z tym problemem czy po prostu jeszcze odczekać?


#27
Hisham

Hisham

    Krasnolud

  • Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 129 postów
Rejestracja: 08 VIII 2010
  • Płeć:mężczyzna

Zobacz postGabriele, 11 listopad 2013 - 12:34, powiedział:

Do zestawienia nie aktywujących się na steamie gier dorzucam jeszcze Bioshocka (jedynkę), przynajmniej z PKK, nie wiem jak premierówka.

Zobacz postMrYoshi, 11 listopad 2013 - 12:52, powiedział:

Premierówka BioShocka również nie chciała się aktywować.
Przecież pierwsza część BioShocka nie wymaga GfWL. Wiem, bo sam ją właśnie przechodzę - tyle, że to wydanie Premium Games.

#28
Exclusive

Exclusive

    Skalny Troll

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1166 postów
Rejestracja: 04 VI 2008
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Warszawa
@Pandeamon

Jak pisałem, wątek ok, ale nie rozumiem, po co sprawdzać teraz wszystkie inne gry, skoro jeszcze nikt poza twórcami Batmanów i Bioshocka 2 (oraz obecnie Codemasters i Capcomu, ale tutaj daleka droga od słów do czynów) nie ogłosił się z zamiarami przejścia na Steam.

Dlatego uważam, że trochę za szybko sprawdzacie gry, co do których nawet nieoficjalnego info nie ma.

@Darkmen

Z Batmanem to możesz załatwić klucz, pisząc do supportu Warnera i dołączając zdjęcia łyty, klucza, pudełka czy co tam zechcą. Ze Street Fighterami jeszcze długa droga, bo dopiero co Capcom ogłosił, że to planuje. Zanum przejdą od słow do czynów, może minąć trochę czasu.

Co do Bullestorma, to Epic się nad tym zastanawia, natomiast o GoWie nic nie wiadomo (pewnie nie wejdzie nigdy... podobnie, jak GTA IV, co do której to Rockstar nie ma planów przenosin)..

#29
Pandeaemon

Pandeaemon

    Krasnolud

  • Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 131 postów
Rejestracja: 19 V 2009
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Racibórz
@Exclusive

O Ace Combat twórcy również nie wypowiedzieli się, a dzięki temu, że sprawdziłem, ktoś kto posiada tą grę, może ją aktywować na steamie.
W związku z czym nie czepiaj się, tylko podziękuj za to, że inni sprawdzają te tytuły za Ciebie.

#30
Juluzz

Juluzz

    Człowiek

  • Odrzutki
  • PipPipPipPipPip
  • 303 postów
Rejestracja: 29 VI 2010
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Gdynia
Empire Earth III nie daje sie aktywowac .Btw gry beda dzialac wystarczy stworzyc profil offline.

Edytowany przez Juluzz, 12 listopad 2013 - 20:16.

Dodany obrazek


#31
Exclusive

Exclusive

    Skalny Troll

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1166 postów
Rejestracja: 04 VI 2008
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Warszawa
@ Juluzz,

Empire Earth III nie ma prawa się aktywować. Dlaczego? Bo to nie jest gra Games For Windows Live. Na okładce nie ma dopisku live, na liście gier z GFWL też jej nie ma http://en.wikipedia....s_?_Live_titles

Sprawdzajcie tylko te gry, które są na powyższej liście :)

@ Pandaemon

Luz :)

#32
nomadsoul

nomadsoul

    Krasnolud

  • Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 239 postów
Rejestracja: 27 IX 2007
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Krasienin Kolonia

Zobacz postJuluzz, 12 listopad 2013 - 13:08, powiedział:

Mój PKKowy klucz Bioschocka 2 też sie nie chciał aktywować,ale email do supportu cenegi załatwił sprawęDodany obrazek
Edit:Dirt 2 oraz F1 2010 nie wchodzą.Wydania premierowe

I właśnie między innymi po to jest ten temat.
Owszem prawdopodobnie o niektórych przenosinach będzie głośno, ale o innych pewnie nawet nikt nie wspomni.
Teraz osoby z nie aktywującymi się kluczami gier, które już przeszły na steama wiedzą że mogą się skontaktować z wydawcą bo ktoś był tak miły że sprawdził czy tak się da i podzielił się tą wiedzą.

Co się zaś tyczy znaczka na okładce Games for windows i games for windows live rzeczywiście na okładkach Cod: WAW i Empire earth III występuje tylko logo GFW, natomiast na okładkach innych gier chyba w zależności od wydania pojawia się zamiennie GFW i GFWL.

Edytowany przez nomadsoul, 12 listopad 2013 - 21:34.

Dodany obrazek

#33
Wuwu1978

Wuwu1978

    Diablo III

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3317 postów
Rejestracja: 05 IX 2009
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Hawaje
Temat całkiem przydatny, bo dzięki niemu dodałem do swojej biblioteki steamowej grę BioShock 2, którą kiedys tam kupiłem w wersji Premium Games. Teraz mam achievementy :trollface: .

Przed chwilą sprawdziłem BioShock (Pomarańczowa Kolekcja Klasyki), Call Of Duty: World At War, Symulator Farmy 2011, Formula 1 2010 - żadna z nich się nie podpieła.
Dodany obrazek

#34
Exclusive

Exclusive

    Skalny Troll

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1166 postów
Rejestracja: 04 VI 2008
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Warszawa
@Nomadsoul

Dopisz do listy przy Fallout 3, że tylko zagraniczne edycje pudełkowe posiadają klucz. Naszą Cenega okroiła, wyłączając w menu GFWL. Grę da się aktywować na platformie GFWL, ale tylko przy użyciu zagranicznej wersji i klucza z innej gry.

Co do okładek to tak: Cenegowski Fallout 3 miał wycięty GFWL i nie posiadał na okładce dopisku Live (było to związane z brakiem Live'a w Polsce. Po wprowadzeniu  opcji, gra nadal nie została w jakikolwiek sposób naprawiona).

Okładki premierowego Dirta 2 i Fuela [CDP] nie posiadają dopisku GFWL (ani kluczy), ale już reedycje mają.

Mam w swojej biblioteczce Viva Pinata. Gra tylko w premierowej edycji, posiada dopisek Live, ale w środku brakuje klucza (za to w instrukcji jest wpis o usłudze). Nie jestem pewien, co z tym fantem zrobić, ale strzelam, że trzeba napisać do Microsoftu. Postaram się to zrobić i odpiszę, co się udało dowiedzieć.

Uczyniłem edycję, gdyż pomyliłem dirta z gridem.

Edytowany przez Exclusive, 12 listopad 2013 - 22:28.


#35
Darklady12

Darklady12

    Hobbit

  • Forumowicze
  • Pip
  • 15 postów
Rejestracja: 15 I 2012
  • Płeć:kobieta
  • Skąd:Polska
No to mam chyba ciekawą akcję. Z ciekawości użyłam swego kodu z Bioshocka 2 ( PPK jako wersja) i mam tą grę na Steamie. Szkoda że inne jeszcze nie wchodzą, chciałam podpiąć swego Bulletstorma ale miałam błąd.

#36
NaczelnikMieczyslaw

NaczelnikMieczyslaw

    Goblin

  • Forumowicze
  • PipPip
  • 44 postów
Rejestracja: 30 VIII 2013
  • Płeć:mężczyzna
@UP

Bulletstorma nie podepniesz nigdy pod steam. Tą grę wydało EA i możesz ją od dłuższego czasu aktywować na originie. O steamie możesz zapomnieć.Dodany obrazek

#37
Prometheus

Prometheus

    Ent

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3614 postów
Rejestracja: 12 VII 2006
  • Płeć:mężczyzna
Games for Windows to nie to samo co Games for Windows Live.
Gry takie jak Bioshock, Fallout 3 albo CoD: World at War korzystają z GFW (bez Live) i nie wymagają zakładania żadnego konta w tej usłudze . Siłą rzeczy nie aktywują się na Steam. Radzę sprawdzić, czy dana gra jest w GFWL.

Wyjątkiem są gry EA, jak ktoś wyżej zauważył - taki Bulletstorm (i mnóstwo innych pudełkowych gier EA z ostatnich lat) bez problemu aktywuje się na Originie.

#38
kirdanus

kirdanus

    Krasnolud

  • Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 104 postów
Rejestracja: 28 VIII 2011
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Polska
Fallout 3 to wersja wydana przez Cenege nie ma Live.Wiem bo posiadam kolekcjonerke ichniejsza.I takze posiadam wersje F3:Goty na steamie a ta juz wymaga Live.Zreszta ludzie do zamkniecia Gfwl jeszcze prawie rok.Poczekajmy i zobaczymy jak to sie rozwinie.Sam mam sporo gier na steamie ktore wymagaja konta Live.Nie ma co panikowac.Jak to mowia trzeba "wyluzowac bagiete" :)

#39
Yaper

Yaper

    Ultimate Hardcore OmniGamer

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1812 postów
Rejestracja: 03 VIII 2005
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Małopolska
Czekam na rozwój wydarzeń odnośnie DiRT 2 i 3. Obie gry mam w wersjach premierowych, które nie podpinają się pod Steama. Codemasters wyrażało już gotowość do przeniesienia w pełni swoich produktów na giganta Valve, mam nadzieję, że pociągnie to za sobą pojawienie się osiągnięć.

#40
Marekl39

Marekl39

    Krasnolud

  • Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 184 postów
Rejestracja: 17 VI 2012
  • Płeć:mężczyzna
Wie ktoś czy Operation Flashpoint Red River można aktywować na Steam?





Także otagowane jako GFWL, Steam, Aktywacja, Klucz

0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników