Skocz do zawartości

Rozwiązany: American Megatrends przy restarcie komputera.

American Megatrends bios ami

  • Zamknięty temat Ten temat jest zablokowany
5 odpowiedzi na ten temat

#1
Endymion

Endymion

    Krasnolud

  • Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 118 postów
Rejestracja: 14 VII 2009
  • Płeć:mężczyzna
Witajcie,
Od pewnego czasu gdy zmuszony jestem do restartu komputera (przy okazjonalnym zawieszeniu się gry) przy powtórnym włączaniu się systemu wyskakuje mi czarny ekran od American Megatrends (zał.) Klawisze F1 i F2 nie reagują. Poprzednio pomogło odkurzenie komputera, lecz nie sądzę by po paru dniach znów problemem miałby być kurz.

-Microsoft Windows XP Home Edition Dodatek Service Pack 3
-Intel Core 2 Duo CPU E8400 @3.00GHz
-NVIDIA GeForce 9600 GT
-2GB RA
-zasilacz Tagan TG500-U33
-dysk twardy Seagate Barracuda 7200.10 500Gb
- płyta główna Asus p5k
Załączony plik  CAM00154.jpg   67,85K   40 pobrań

EDIT: Teraz już całkiem siadło. I przy każdym uruchomieniu systemu blokuje mnie przed biosem, także nie da rady uruchomić systemu :(

Edytowany przez Endymion, 04 sierpień 2013 - 22:07.


Ogłoszenie

    Linki Sponsorowane


#2
antros22

antros22

    Primaaprilisowy Ekspert Niszowy

  • [Ekspert] Sprzęt PC
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6398 postów
Rejestracja: 18 XI 2010
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Spoza gór i rzek ze spalonych wsi
Próbowałeś resetu Biosu (poprzez zworki / wyjęcie baterii)?
"Problem z podaniem konfigu"? Użyj CPU-Z
Programy monitorujące m.in. temperatury: | HWMonitor | GPU-Z | Core Temp | SpeedFan |
Do testowania RAM: | Memtest86+ | GoldMemory |
Testujące/obciążające podzespoły komputera: | Prime95 | OCCT |
Diagnostyka dysków (m.in. odczyt S.M.A.R.T.) | HD Tune i HD Tune Pro | CrystalDiskInfo | MHDD (zaawansowane narzędzie, nie wiesz jak działa - nie używaj)|

#3
Endymion

Endymion

    Krasnolud

  • Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 118 postów
Rejestracja: 14 VII 2009
  • Płeć:mężczyzna
Wyłączyłem na chwilę zasilacz, to pomogło. Może pada ze starości, pracuje już 6 lat... spróbuje z baterią, jak problem się powtórzy, dzięki za wskazówkę.

Edytowany przez Endymion, 07 sierpień 2013 - 19:46.


#4
antros22

antros22

    Primaaprilisowy Ekspert Niszowy

  • [Ekspert] Sprzęt PC
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6398 postów
Rejestracja: 18 XI 2010
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Spoza gór i rzek ze spalonych wsi
Trochę podejrzewałem zasilacz, ale po tym co teraz napisałeś, podejrzewam go dużo bardziej.

Edytowany przez antros22, 08 sierpień 2013 - 04:12.

"Problem z podaniem konfigu"? Użyj CPU-Z
Programy monitorujące m.in. temperatury: | HWMonitor | GPU-Z | Core Temp | SpeedFan |
Do testowania RAM: | Memtest86+ | GoldMemory |
Testujące/obciążające podzespoły komputera: | Prime95 | OCCT |
Diagnostyka dysków (m.in. odczyt S.M.A.R.T.) | HD Tune i HD Tune Pro | CrystalDiskInfo | MHDD (zaawansowane narzędzie, nie wiesz jak działa - nie używaj)|

Ogłoszenie

    Linki Sponsorowane


#5
Endymion

Endymion

    Krasnolud

  • Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 118 postów
Rejestracja: 14 VII 2009
  • Płeć:mężczyzna
:D To też mu się przyjrzę. W każdym razie dzięki za pomoc. (Temat do zamknięcia)

#6
yojo2

yojo2

    ~y

  • Junior Admini
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 50830 postów
Rejestracja: 01 VI 2010
  • Płeć:mężczyzna
Problem rozwiązany, więc temat zamykam.
W razie potrzeby otwarcia tematu, proszę o kontakt przez PW.
Dodany obrazek




0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników