Skocz do zawartości

Rozwiązany: Fifa 13 - nie uruchamia się

fifa 13 problem z uruchomieniem

  • Zamknięty temat Ten temat jest zablokowany
127 odpowiedzi na ten temat

#1
PLDan

PLDan

    CHICHARITO

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4744 postów
Rejestracja: 10 II 2009
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Manchester, United Kingdom
No tak. Człowiek czekał tyle czasu, nawet gotów byłem zarwać nockę, żeby tylko pograć, ale jak zwykle coś musi stanąć na drodze. Tym razem kompletnie zgłupiałem, bo problem należy do tych poważniejszych. Nowa Fifa po prostu się nie uruchamia. Po kliknięciu 'graj' odpala się na 5 sekund proces i dalej nic. Próbowałem wszystkiego: kopiowanie plików z Fify 12, usuwanie folderu Fify 13 w dokumentach, usuwanie demka Fify 13 z dysku, usuwanie Fify 12, zmienianie ręczne ustawień w plikach tekstowych, odpalanie gry bez podłączonego pada, odpalanie na różnych detalach, z synchro pionową, bez niej, uruchamianie jako administrator, uruchamianie Origina offline, zmiana języka programu, naprawa instalacji, ponowna instalacja całej gry, szukanie aktualizacji. Nic z tego. Męczę się z tym godzinę, Google milczy na ten temat, a ja jak głupek wydałem 130 złotych na coś, co nie ma zamiaru zadziałać. Proszę o pomoc.

Dodany obrazek

Dodany obrazek

Dodany obrazek


Ogłoszenie

    Linki Sponsorowane


#2
Adorianu

Adorianu

    Goblin

  • Forumowicze
  • PipPip
  • 29 postów
Rejestracja: 05 II 2010
  • Płeć:mężczyzna
Też mam problem,odpalam gre,wybieram język i wywala mnie do pulpitu jak w przypadku demo,jestem nieźle wkurzony,jak narazie kasa poszła w błoto....

#3
PLDan

PLDan

    CHICHARITO

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4744 postów
Rejestracja: 10 II 2009
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Manchester, United Kingdom
@Adorianu - tyle, że u mnie demko działało perfekcyjnie. Btw. cóż za głupota, żeby robić dwie zupełnie inne gry pod względem technicznym. I to jeszcze demko lepsze zrobili, żeby później tysiące osób nadziało się na takiego technologicznego bubla jakim jest pełna wersja. Słyszałem, że pod wieczór ma wyjść wielki patch poprawiający sporo błędów, więc może naprawi też mój.

Dodany obrazek

Dodany obrazek

Dodany obrazek


#4
Adorianu

Adorianu

    Goblin

  • Forumowicze
  • PipPip
  • 29 postów
Rejestracja: 05 II 2010
  • Płeć:mężczyzna
Ok udało mi sie przed chwilą naprawić problem i gra działa,musiałem pogrzebać w panelu sterowania i zaznaczyć funkcje Windows Media Player
obczaj tą liste,ona mi pomogła:
http://ddlgratuit.co...-demo-bugs.html

Ogłoszenie

    Linki Sponsorowane


#5
Castiel

Castiel

    Elf

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPip
  • 857 postów
Rejestracja: 08 IV 2009
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Okalina :)
Co konkretnie zrobiles?

Flagi, oprawy, szale, transparenty
To my robimy tak, że ten sport jest piękny!

#6
RafalPL

RafalPL
  • Forumowicze
  • 5 postów
Rejestracja: 27 IX 2012
Ja też mam problem, dałem atrybut tylko do odczytu na pliku replay0.bin, skopiowałem ustawienia z fifasetup do fifasetupdefault w folderze gry, gra się uruchamia wybieram język potem sterowanie, filmik startowy sie włącza po czym pisze ze nie mozna zapisac profilu a jak daje kontynuuj bez zapisywania, nic sie nie dzieje gra stoi w miejscu.

#7
Adorianu

Adorianu

    Goblin

  • Forumowicze
  • PipPip
  • 29 postów
Rejestracja: 05 II 2010
  • Płeć:mężczyzna
Wbijcie do tego linku który podalem,tam są wymienione różne błędy Fifa 13,ja akurat miałem ten że wywalało mnie do pulpitu jak wybrałem język gry,a co zrobiłem? wszedłem do panelu sterowania----->programy---->pod Programy i funkcje jest zakładka Włącz lub wyłącz funkcje systemu Windows---->funkcje multimedialne----> i tam zaznaczyłem bo miałem odznaczone Windows Media Player,zaznaczyłem kliknąłem ok,załadowało mi się tam coś,odpaliłem gre i działa.

#8
RafalPL

RafalPL
  • Forumowicze
  • 5 postów
Rejestracja: 27 IX 2012
Ja miełem zaznaczoną akurat tą funkcje, więc dalej nic...

#9
Adorianu

Adorianu

    Goblin

  • Forumowicze
  • PipPip
  • 29 postów
Rejestracja: 05 II 2010
  • Płeć:mężczyzna
Więc ją odznacz i zaznacz ponownie :)

#10
PLDan

PLDan

    CHICHARITO

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4744 postów
Rejestracja: 10 II 2009
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Manchester, United Kingdom
U mnie nadal nic mimo zastosowania rady o Windows Media Playerze.

Dodany obrazek

Dodany obrazek

Dodany obrazek


#11
Adorianu

Adorianu

    Goblin

  • Forumowicze
  • PipPip
  • 29 postów
Rejestracja: 05 II 2010
  • Płeć:mężczyzna
Bo twój problem nie jest taki sam jak mój,odwiedziłeś ten link co podałem,tam są wymienione błędy i to co może ci pomóc,ja akurat wybrałem ten który dotyczył mnie i mi pomogło.
Pobierz najnowsze sterowniki do karty graficznej,może pomoże.

Edytowany przez Adorianu, 27 wrzesień 2012 - 14:39.


#12
Castiel

Castiel

    Elf

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPip
  • 857 postów
Rejestracja: 08 IV 2009
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Okalina :)
Teraz jak próbuje wlączyć Fife nie pokazuje mi sie nic. W procesam mam zajmujący pamięci proces fifa.exe ktorego nie mogę wylaczyć za nic na swiecie. A dodatkowo nie mogę normalnie wylączyć kompa tylko muszę resetować.,, :/

Flagi, oprawy, szale, transparenty
To my robimy tak, że ten sport jest piękny!

#13
Adorianu

Adorianu

    Goblin

  • Forumowicze
  • PipPip
  • 29 postów
Rejestracja: 05 II 2010
  • Płeć:mężczyzna
Castiel a jaki ty masz problem z Fifą takijak ja czy co?? i znowu PONOWNIE pytam,zajrzałeś do tego LINKU co podałem,tam wszystko jest...

Edytowany przez Adorianu, 27 wrzesień 2012 - 16:17.


#14
Castiel

Castiel

    Elf

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPip
  • 857 postów
Rejestracja: 08 IV 2009
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Okalina :)
W plik fifasetup wpisałem, to:
ASPECTRATIO = 1.778
CONTROLLER_DEFAULT = 0
DISABLE_WINDAERO = 0
FULLSCREEN = 1
MSAA_LEVEL = 4
RENDERINGQUALITY = 2
RESOLUTIONHEIGHT = 900
RESOLUTIONWIDTH = 1600
SCREEN_SLEEP = 16
VOICECHAT = 0
WAITFORVSYNC = 1
i działa :)

Flagi, oprawy, szale, transparenty
To my robimy tak, że ten sport jest piękny!

#15
jureczek6

jureczek6
  • Forumowicze
  • 9 postów
Rejestracja: 24 IX 2012
Witam, mam podobny problem. Zakupiłem grę, zainstalowałem bez problemów, ale gdy chcę ją włączyć i wciskam "Graj" pokazuje się na kilka sekund logo EA a następnie znika i nic się nie dzieje.

#16
Adorianu

Adorianu

    Goblin

  • Forumowicze
  • PipPip
  • 29 postów
Rejestracja: 05 II 2010
  • Płeć:mężczyzna
Przeczytaj wyżej,podałem link w którym są podane różne błędy Fifa 13 i ich rozwiązania,znajdź ten który ciebie dotyczy i zastosuj się do napisanych tam wskazówek.

#17
jureczek6

jureczek6
  • Forumowicze
  • 9 postów
Rejestracja: 24 IX 2012
wszedłem, próbowałem i dalej nic...

#18
Adorianu

Adorianu

    Goblin

  • Forumowicze
  • PipPip
  • 29 postów
Rejestracja: 05 II 2010
  • Płeć:mężczyzna
A co próbowałeś ?

#19
Castiel

Castiel

    Elf

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPip
  • 857 postów
Rejestracja: 08 IV 2009
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Okalina :)
Spróbuj wpisac w plik fifasetup w moich dokumentach to co podałem, gra się uruchamia, ale po ponownym uruchomieniu nie wczytuje zapamiętanego profilu i wywal do windowsa... :/

Flagi, oprawy, szale, transparenty
To my robimy tak, że ten sport jest piękny!

#20
jureczek6

jureczek6
  • Forumowicze
  • 9 postów
Rejestracja: 24 IX 2012
@Castiel
właśnie wpisywałem to co podałeś ale nic nie pomogło.. :(

@Adorianu
próbowałem pierwszych 3, bo z tego co widziałem to reszta jest do bugów w grze i chyba nie ma powiązania z problemami z uruchomieniem




0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników