Skocz do zawartości

DirectX 10 - Windows XP


  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
23 odpowiedzi na ten temat

#1
Hotcan

Hotcan

    Krasnolud

  • Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 171 postów
Rejestracja: 06 V 2012
Witam..
Mam problem z dx10 na windows xp. Nie mam zielonego pojęcia jak to się znalazło u mnie na dysku, ale skoro już jest to sprawia problemy... około 20% aplikacji nie działa.

Format nie wchodzi w grę.

Gdzieś czytałem że wystarczy usunąć pliki d3dx10.dll, czy to bezpieczne?

Proszę o pomoc!

Ogłoszenie

    Linki Sponsorowane


#2
marcin19962

marcin19962

    Ork

  • Forumowicze
  • PipPipPip
  • 92 postów
Rejestracja: 05 III 2010
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Gorzów Wielkopolski
System Windows XP NIE obsługuje directX 10.
Osu! Rhythm Game player: Nie wiesz co to?, http://www.youtube.c...bed/YLUnuCb3__U
naprawdę polecam jak się nudzisz.

#3
Hotcan

Hotcan

    Krasnolud

  • Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 171 postów
Rejestracja: 06 V 2012
...tak jakbym wcześniej tego nie wiedział...
W takim razie co robią u mnie pliki d3dx10.dll ?
Podobno jest jakaś RUSKA podróba dx10.

Edytowany przez Hotcan, 17 sierpień 2012 - 20:32.


#4
PLDan

PLDan

    CHICHARITO

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4745 postów
Rejestracja: 10 II 2009
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Manchester, United Kingdom
Podobno... Na pewno nie jest to bezpieczne, nie polecam stosowania tego typu rozwiązań.

Dodany obrazek

Dodany obrazek

Dodany obrazek


Ogłoszenie

    Linki Sponsorowane


#5
goldeneye456

goldeneye456

    Blacc Hollywood

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3056 postów
Rejestracja: 09 VI 2010
  • Płeć:mężczyzna
20% aplikacji nie działa ? Rozwiń to, podczas uruchamiania tych aplikacji pokazuje się jakiś błąd?
Zapraszam do obejrzenia galerii > Metra Berlińskiego
Nie kupuj gotowców z Allegro i marketów !
Podczas kupowania zasilacza nie sugeruj się mocą, wybieraj firmowy i sprawdzony sprzęt !

#6
Hotcan

Hotcan

    Krasnolud

  • Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 171 postów
Rejestracja: 06 V 2012
Tak wyskakuje błąd, a mianowicie:

Nie znaleziono punktu wejścia procedury _except_handler4_common w bibliotece msvcrt.dll.

#7
goldeneye456

goldeneye456

    Blacc Hollywood

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3056 postów
Rejestracja: 09 VI 2010
  • Płeć:mężczyzna
Spróbuj zrobić to co tutaj jest napisane http://forum.dobrepr...ll-t225869.html
Zapraszam do obejrzenia galerii > Metra Berlińskiego
Nie kupuj gotowców z Allegro i marketów !
Podczas kupowania zasilacza nie sugeruj się mocą, wybieraj firmowy i sprawdzony sprzęt !

#8
Hotcan

Hotcan

    Krasnolud

  • Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 171 postów
Rejestracja: 06 V 2012
Próbowałem powyższymi sposobami, niestety bez zmian.

Dodam jeszcze że w Start >uruchom >dxdiag,
Wersja programu DirectX to wciąż 9.0c więc może będzie dało się ręcznie usunąć?

Edytowany przez Hotcan, 18 sierpień 2012 - 01:57.


#9
helmud7543

helmud7543

    Hipnotyzer

  • Odrzutki
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3480 postów
Rejestracja: 07 VII 2006
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Dębów
Nie wiem jak to odinstalować, ale żeby rozwiać wszystkie wątpliwości - Windoiws XP obsługuje DX10 (oficjalnie nie), jest działająca (ale niezbyt wydajna) rodem z Rosji przeróbka DX10 na Windws XP, prawdopodobnie na bazie plików z Visty. Microsoft ogłosił, że Windows XP nie obsługuje DX10 bo, prawdopodbnie, chciał w ten sposób zwiększyć sprzedaż Visty.

#10
MikaelDorren

MikaelDorren

    Smok

  • Moderatorzy
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 9459 postów
Rejestracja: 28 X 2009
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Ciechanów
@helmud7543:
Tylko jakby na to nie patrzył, wszelkie takie wycinki okienkowe zbyt legalne nie są.

@Hotcan:
Usunąłbym to ręcznie i przeskanował kompa pod kątem występowania szkodników. Możliwe, że ten "DX10" to jakiś robal.

Dodany obrazek


#11
helmud7543

helmud7543

    Hipnotyzer

  • Odrzutki
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3480 postów
Rejestracja: 07 VII 2006
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Dębów
Rzeczywiście - nie wspomniałem o łamaniu prawa, napisałem to tylko w celach informacyjnych, że coś takiego zostało zrobione i co to właściwie jest.

#12
Hotcan

Hotcan

    Krasnolud

  • Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 171 postów
Rejestracja: 06 V 2012
...więc co powinienem zrobić? Bo tutaj zaczyna się offtop. Dodany obrazek

Zobacz postMikaelDorren, 18 sierpień 2012 - 15:58, powiedział:

@Hotcan:
Usunąłbym to ręcznie i przeskanował kompa pod kątem występowania szkodników. Możliwe, że ten "DX10" to jakiś robal.

Skanowałem kompa Nod'em 2 razy, nic nie znalazł.

Edytowany przez Hotcan, 19 sierpień 2012 - 10:16.


#13
Hotcan

Hotcan

    Krasnolud

  • Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 171 postów
Rejestracja: 06 V 2012
...refresh?

#14
antros22

antros22

    Primaaprilisowy Ekspert Niszowy

  • [Ekspert] Sprzęt PC
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6391 postów
Rejestracja: 18 XI 2010
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Spoza gór i rzek ze spalonych wsi
Usunąłeś ten plik ręcznie?
Możesz, spróbować naprawić Windę poprzez np. instalację nakładkową (to nie format, więc niczego nie stracisz).
"Problem z podaniem konfigu"? Użyj CPU-Z
Programy monitorujące m.in. temperatury: | HWMonitor | GPU-Z | Core Temp | SpeedFan |
Do testowania RAM: | Memtest86+ | GoldMemory |
Testujące/obciążające podzespoły komputera: | Prime95 | OCCT |
Diagnostyka dysków (m.in. odczyt S.M.A.R.T.) | HD Tune i HD Tune Pro | CrystalDiskInfo | MHDD (zaawansowane narzędzie, nie wiesz jak działa - nie używaj)|

#15
ThePanda

ThePanda

    Przeciętny zjadacz bambusa

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4233 postów
Rejestracja: 18 I 2010
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Płyta główna.
Że NOD nie znalazł, to nic dziwnego.
Comodo Cleaning Essentials + Dr.Web CureIT.
A jednak wiatrak ;___;

#16
Hotcan

Hotcan

    Krasnolud

  • Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 171 postów
Rejestracja: 06 V 2012

Zobacz postantros22, 22 sierpień 2012 - 20:25, powiedział:

Możesz, spróbować naprawić Windę poprzez np. instalację nakładkową (to nie format, więc niczego nie stracisz).

Jak to zrobić?

Nie wygodniej by było zrobić ROLLBACK? (chyba że mówimy o tym samym c: )


Zobacz postantros22, 22 sierpień 2012 - 20:25, powiedział:

Usunąłeś ten plik ręcznie?

Boję się że Windows się posypie, czego bym nie chciał..

Edytowany przez Hotcan, 23 sierpień 2012 - 08:08.


#17
RAZOR026

RAZOR026

    Mayster

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1985 postów
Rejestracja: 23 III 2011
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Żywiec
Przyznam się że miałem kiedyś to "cuś" na XP i nie mogłem NFS Most Wanted wgrać
Zobacz koniecznie Gothic Rap użytkownika Damiano0092AFTER

Czarna lista zasilaczy komputerowych:
http://www.elektroda...pic1199271.html

Jak czytać mój nick (bo niektórzy mylą RAZOR0 z RAZORO) RAZOR026 zero mam nadzieję  że będzie mniej pomyłek Dodany obrazek

#18
Hotcan

Hotcan

    Krasnolud

  • Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 171 postów
Rejestracja: 06 V 2012
Udało ci się jakoś tego pozbyć?

#19
RAZOR026

RAZOR026

    Mayster

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1985 postów
Rejestracja: 23 III 2011
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Żywiec
Format kompa.
Ogólnie ten DX 10 na XP to LIPA ponieważ Assassin's Creed nie działał w DX 10.

Edytowany przez RAZOR026, 23 sierpień 2012 - 16:27.

Zobacz koniecznie Gothic Rap użytkownika Damiano0092AFTER

Czarna lista zasilaczy komputerowych:
http://www.elektroda...pic1199271.html

Jak czytać mój nick (bo niektórzy mylą RAZOR0 z RAZORO) RAZOR026 zero mam nadzieję  że będzie mniej pomyłek Dodany obrazek

#20
antros22

antros22

    Primaaprilisowy Ekspert Niszowy

  • [Ekspert] Sprzęt PC
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6391 postów
Rejestracja: 18 XI 2010
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Spoza gór i rzek ze spalonych wsi
Myślałem, że już próbowałeś przywracania systemu (od tego bym zaczął)...
Odnośnie "nakładki" - klik.

"Problem z podaniem konfigu"? Użyj CPU-Z
Programy monitorujące m.in. temperatury: | HWMonitor | GPU-Z | Core Temp | SpeedFan |
Do testowania RAM: | Memtest86+ | GoldMemory |
Testujące/obciążające podzespoły komputera: | Prime95 | OCCT |
Diagnostyka dysków (m.in. odczyt S.M.A.R.T.) | HD Tune i HD Tune Pro | CrystalDiskInfo | MHDD (zaawansowane narzędzie, nie wiesz jak działa - nie używaj)|




0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników