Skocz do zawartości

Wiedźmin 2 - Jak ominąć aktualizacje


  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
7 odpowiedzi na ten temat

#1
Gogetta

Gogetta

    Człowiek

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 269 postów
Rejestracja: 17 IV 2010
  • Płeć:mężczyzna
Zainstalowałem sobie dziś wiedźmina 2. Po wszystkim wyskoczył komunikat o pobraniu aktualizacji. Sęk w tym ,że ten update waży 10gb. Mam neta tylko 1mb/s więc to 10gb pobiera mi się cały dzień jak nie więcej. Moje pytanie jest takie. Jak ominąć tą aktualizacje?
System: Windows 7 Home Premium 64bit
Płyta główna: GIGABYTE GA-B75-D3V
Procesor: Intel Core I5 3.0ghz 3.2ghz
Ram: 8gb ddr3
Karta Graficzna: GeForce 550 Ti 1gb ddr5
Dysk Twardy: 1TB
Zasilacz: NeoTEC MAGNUS G11-600w

Ogłoszenie

    Linki Sponsorowane


#2
KB1

KB1

    I never asked for this

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1521 postów
Rejestracja: 02 VI 2009
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:__̴ı̴̴̡̡̡ ̡͌l̡̡̡ ̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ ̡͌l̡̡̡̡.__
Z tego co wiem, po instalacji patcha 1.35 gra nie będzie cię zmuszać do aktualizacji.
Dodany obrazek
---------------------------------Haters gonna hate-------------------------------
Spoiler

#3
Gogetta

Gogetta

    Człowiek

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 269 postów
Rejestracja: 17 IV 2010
  • Płeć:mężczyzna
Sęk w tym ,że ten patch zajmuje 10gb ,ktore trzeba ściągnać na raz a z moim  internetem zejdzie cały dzień. Da się to jakoś obejść?

Edytowany przez Gogetta, 17 sierpień 2012 - 16:55.

System: Windows 7 Home Premium 64bit
Płyta główna: GIGABYTE GA-B75-D3V
Procesor: Intel Core I5 3.0ghz 3.2ghz
Ram: 8gb ddr3
Karta Graficzna: GeForce 550 Ti 1gb ddr5
Dysk Twardy: 1TB
Zasilacz: NeoTEC MAGNUS G11-600w

#4
grzesiek1306

grzesiek1306

    Krasnolud

  • Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 118 postów
Rejestracja: 05 V 2010
  • Płeć:mężczyzna
Wyłącz połączenia internetowe i wtedy spróbuj uruchomić grę.
Ewentualnie możesz poszukać w folderze z grą pliku do gry (.exe, zapewne nazwany skrótem tytułu gry) i uruchomić ten plik (czyli grę właściwą, bez launchera)

Ze tej strony możesz ściągnąć patcha w częściach, jeśli chcesz zaktualizować grę:
http://pl.thewitcher...om/ee_manual/??


EDIT:
Po ściągnięciu patcha 1.35 masz możliwość zrezygnowania z aktualizacji do edycji rozszerzonej (aktualizacja waży jednak ponad 100mb).
Link:
http://pl.thewitcher.com/patch1-35/

Edytowany przez grzesiek1306, 17 sierpień 2012 - 18:52.

Sprzedaż gier PC - http://forum.cdactio...pic=162205&st=0

WinXP, Athlon 3200+,1,5GB, ati 1650 pro - masz podobny komputer i nie wiesz, czy gra Ci pójdzie? Sprawdź profil!

Ogłoszenie

    Linki Sponsorowane


#5
Gogetta

Gogetta

    Człowiek

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 269 postów
Rejestracja: 17 IV 2010
  • Płeć:mężczyzna
Bez internetu próbowałem. Wtedy w ogole się nie włącza a gdy uruchamiam przez witcher.exe wyskakuje Uruchom przez Launcher.exe

PS. Dzięki za link do partów aktualizacji.

Edytowany przez Gogetta, 17 sierpień 2012 - 18:23.

System: Windows 7 Home Premium 64bit
Płyta główna: GIGABYTE GA-B75-D3V
Procesor: Intel Core I5 3.0ghz 3.2ghz
Ram: 8gb ddr3
Karta Graficzna: GeForce 550 Ti 1gb ddr5
Dysk Twardy: 1TB
Zasilacz: NeoTEC MAGNUS G11-600w

#6
KB1

KB1

    I never asked for this

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1521 postów
Rejestracja: 02 VI 2009
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:__̴ı̴̴̡̡̡ ̡͌l̡̡̡ ̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ ̡͌l̡̡̡̡.__

Cytuj

Sęk w tym ,że ten patch zajmuje 10gb
Patch 1.35 nie zajmuje 10GB, tylko około 100MB! To wielka różnica. 100-megabajtowy plik można ściągnąć nawet na bardzo słabym łączu.

Edytowany przez KB1, 18 sierpień 2012 - 16:35.

Dodany obrazek
---------------------------------Haters gonna hate-------------------------------
Spoiler

#7
Gogetta

Gogetta

    Człowiek

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 269 postów
Rejestracja: 17 IV 2010
  • Płeć:mężczyzna
W takim razie. Dlaczego gdy uruchamiam grę wyskakuje komunikat: Klient musi pobrać aktualizację? I okienko z pobieraniem 10gb plików? Ale zaczynam pobierać ręcznie patch 1.35

Edytowany przez Gogetta, 18 sierpień 2012 - 06:09.

System: Windows 7 Home Premium 64bit
Płyta główna: GIGABYTE GA-B75-D3V
Procesor: Intel Core I5 3.0ghz 3.2ghz
Ram: 8gb ddr3
Karta Graficzna: GeForce 550 Ti 1gb ddr5
Dysk Twardy: 1TB
Zasilacz: NeoTEC MAGNUS G11-600w

#8
grzesiek1306

grzesiek1306

    Krasnolud

  • Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 118 postów
Rejestracja: 05 V 2010
  • Płeć:mężczyzna
Taki komunikat wyskakuje, bo gra "domyślnie" aktualizuje się do edycji rozszerzonej (patche 3.1+ są już opcjonalne), ale po patchu 1.35 powinna być możliwośc pominięcia największej aktualizacji.
Sprzedaż gier PC - http://forum.cdactio...pic=162205&st=0

WinXP, Athlon 3200+,1,5GB, ati 1650 pro - masz podobny komputer i nie wiesz, czy gra Ci pójdzie? Sprawdź profil!




1 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników