Witam.
Mam ogromny problem z instalacją Diablo III.
Po zalogowaniu się na BN i pobraniu klienta klikam w setup, wybieram folder docelowy po czym daję zgadzam się (na warunki umowy) i powinno przejść do instalacji. I tu jest problem. Wyskakuje mi okienko "Diablo III wymaga do uruchomienia nowszego systemu operacyjnego" ! Mam Windows XP 32bit. Przecież z tego co napisano na pudełku grę można odpalić na minimalnych wymaganiach na XP-ku, więc dlaczego instalacja się nie rozpoczyna ? Kiedy klikam "Ok", powraca z powrotem do wybierania folderu i przeczytania warunków... I tak juz kilkanaście razy.
Proszę o pomoc ! Bardzo mi zależy na tej grze !
Napisany 15 maj 2012 - 14:43
"A gdy zdejmiemy nogę z gazu przepustnica wydaje dziwny dźwięk. Jakby do silnika napchano wiewiórek." - Jeremy Clarkson

Napisany 15 maj 2012 - 14:46
Napisany 15 maj 2012 - 14:48
Tak.
"A gdy zdejmiemy nogę z gazu przepustnica wydaje dziwny dźwięk. Jakby do silnika napchano wiewiórek." - Jeremy Clarkson

Napisany 15 maj 2012 - 15:01
Wszystkie 3?

"Na prawy Pośladek TYRA!" - Khelgar Minshien.
Kupię Pudełko z gry "Gears of War" oraz Pudełko z płytą (bez Cdkeya) gry "BIOSHOCK 2" :)
Napisany 15 maj 2012 - 16:32
Poradziłem sobie z wcześniejszym problemem. Teraz mam za to nowy...
Czy to normalne, że instalator zaczął pobierać 8GB danych ? Bo w tym tempie zagram sobie najwcześniej jutro...
Czy to normalne, że instalator zaczął pobierać 8GB danych ? Bo w tym tempie zagram sobie najwcześniej jutro...
Edytowany przez XeoN, 15 maj 2012 - 16:37.

Napisany 15 maj 2012 - 16:50
Tak . Są trzy etapy pobierania. Musisz poczekać. Ja kupiłem WoWa Cataclysma to musiałem ściagać. Niestety TAK;].
Napisany 15 maj 2012 - 17:01
Jasna cholera...
W 12% pojawił mi się blue screen... Po resecie nie mogę w ogóle włączyć instalatora. Wyskakuje komunikat "Nie udało się odczytać pliku. Zamknij wszystkie pozostałe aplikacje, tymczasowo wyłącz oprogramowanie antywirusowe i spróbuj ponownie". O co chodzi ?
W 12% pojawił mi się blue screen... Po resecie nie mogę w ogóle włączyć instalatora. Wyskakuje komunikat "Nie udało się odczytać pliku. Zamknij wszystkie pozostałe aplikacje, tymczasowo wyłącz oprogramowanie antywirusowe i spróbuj ponownie". O co chodzi ?

Napisany 15 maj 2012 - 17:21
To nie jest normalne, u mnie pobrało zaledwie parę MB.
EDIT/ Mój brat miał ten sam problem, wyjął płytę, uruchomił ponownie PC i wyłączył wszystkie niepotrzebne procesy i już działało.
EDIT/ Mój brat miał ten sam problem, wyjął płytę, uruchomił ponownie PC i wyłączył wszystkie niepotrzebne procesy i już działało.
Edytowany przez Shortyy, 15 maj 2012 - 17:22.
Napisany 15 maj 2012 - 19:31
U mnie niestety nic nie pomogło wyjęcie płyty i restart kompa...
Proszę o inne pomysły !

Napisany 15 maj 2012 - 19:49
Poczytaj to http://eu.battle.net/support/pl/article/di...z-instalacja-pc i komentarze. Jak już nic nie wypali to pobierz installer z Battle.net i spróbuj podmienić pliki.
Edytowany przez Shortyy, 15 maj 2012 - 19:52.
Napisany 15 maj 2012 - 19:56
Od tego właśnie zacząłem wszystkie swoje próby... Nic nie pomogło...

Napisany 15 maj 2012 - 20:01
Napisz na forum battle.net i do supportu Blizzarda.
Napisany 15 maj 2012 - 20:16
A może to najwyższy czas żeby przenieść się na Win 7 ? Od dłuższego czasu o tym myślę i to chyba najlepszy moment.

Napisany 15 maj 2012 - 20:17
Napisz na forum battle.netu, a najlepiej do pomocy technicznej Blizzarda (druga opcja gwarantuje szybszą odpowiedz). Nie chcą być czarnowidzem, ani wprowadzać niepotrzebnej paniki, ale wchodzi możliwość uszkodzenia dysku. Czy pozostałe funkcje działają poprawnie? Zauważyłeś jakieś spadki płynności w odczycie plików lub/i uruchamianiu się systemu? Dosyć podejrzany jest BS przy ściąganiu z klienta gry (takie coś nie powinno mieć miejsca).
Napisany 15 maj 2012 - 20:23
Blue Screen to akurat prawdopodobnie moja wina. Zainstalowałem drugi raz SP3 do Win XP, bo w inny sposób nie dało rady w ogóle zacząć instalacji. Prawdopodobnie przez to ten Blue Screen (który już 4 razy mi kompa zawiesił...). Co nie zmienia faktu, że ściąga się 8GB danych i na razie mam (przez urywanie ściągania spowodowane BS) tylko 25%... Jednak sądzę, że głupio zrobiłem instalując drugi raz SP3... Nie wiem co mnie podkusiło. Co prawda poskutkowało tym, że mogłem zacząć pobieranie tych 8GB, ale teraz przez to mam BS...

Napisany 15 maj 2012 - 21:18
Faktycznie, przy ponownej instalacji SP mogły nastąpić takie komplikacje. W zasadzie to jeśli masz punkty przywracania systemu, to możesz spróbować tego. Jeśli to faktycznie wina nadpisania SP (a raczej tak) to problem zostanie rozwiązany chociaż częściowo.
Napisany 15 maj 2012 - 21:21
Gorzej jeżeli wtedy znów w ogóle nie da rad uruchomić pobierania... Jak na początku. Zastanawiam sie czy sobie na razie nie odpuścić Diablo. Za miesiąc czy 2 jak już cały dym opadnie i dojdą do ladu z patch'ami i problemami to dopiero wtedy sie zainteresuję ponownie. A do tego czasu myślę, że przejdę już na nowy system.

Napisany 15 maj 2012 - 22:11
Widać nie jesteś sam mam ten sam problem 
Mam Windows Vista Service Pack 2
Mam Windows Vista Service Pack 2
Edytowany przez khorinis38, 15 maj 2012 - 22:16.
Napisany 19 maj 2012 - 10:00
W moim przypadku problem rozwiązany. Po przesiadce na Win 7 64-bit udało mi sie zainstalować grę bez jakichkolwiek problemów za pierwszym razem... I jest kozacka! 
Proszę jednak o nie zamykanie tematu, możliwe, że inni jeszcze potrzebują pomocy.
Proszę jednak o nie zamykanie tematu, możliwe, że inni jeszcze potrzebują pomocy.

Napisany 22 maj 2012 - 08:35
Problem rozwiązany, więc temat zamykam.
W razie potrzeby otwarcia tematu, proszę o kontakt przez PW.
W razie potrzeby otwarcia tematu, proszę o kontakt przez PW.

0 użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników

Zaloguj się

Wróć do góry