Skocz do zawartości

Rozwiązany: Podłączenie 2 komputera do liveboxa


  • Zamknięty temat Ten temat jest zablokowany
9 odpowiedzi na ten temat

#1
TheCrimmers

TheCrimmers

    Hobbit

  • Forumowicze
  • Pip
  • 13 postów
Rejestracja: 21 XII 2010
Witam wszystkich!

Otóż zamierzam sobie sprawić nowy komputer i mam taki problem: mój przyszły nabytek będzie drugim komputerem w domu. Obecny jest podłączony do liveboxa, ale chciałbym korzystać z internetu również na drugim. Czy jest możliwość bezprzewodowego podłączenia tego 2-go komputera do sieci domowej?

Ogłoszenie

    Linki Sponsorowane


#2
politan

politan

    Little Elephant

  • Moderatorzy
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 7124 postów
Rejestracja: 13 X 2007
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:San Jose - California
Tak, z bezprzewodowej sieci może korzystać wiele komputerów na raz.
NETWORK: Netgear R7000 - Tomato || PC_OS: Fedora 21 x64 || SERVER_OS: Debian 7 - Wheezy x64 || RASPBERRY_OS: Pidora 20

#3
TheCrimmers

TheCrimmers

    Hobbit

  • Forumowicze
  • Pip
  • 13 postów
Rejestracja: 21 XII 2010
A co trzeba było by zrobić/dokupić? I czym problemem nie będą dwie ściany? Bo słyszałem, że to mocno ogranicza prędkość wifi.

#4
politan

politan

    Little Elephant

  • Moderatorzy
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 7124 postów
Rejestracja: 13 X 2007
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:San Jose - California
Potrzebujesz bezprzewodowej karty sieciowej (WLAN). 2 ściany zazwyczaj nie stanowią problemu, zależy tylko od wielkości pokoi, które oddzielają komputer od routera oraz ew. materiały budulcowy ścian.
NETWORK: Netgear R7000 - Tomato || PC_OS: Fedora 21 x64 || SERVER_OS: Debian 7 - Wheezy x64 || RASPBERRY_OS: Pidora 20

Ogłoszenie

    Linki Sponsorowane


#5
TheCrimmers

TheCrimmers

    Hobbit

  • Forumowicze
  • Pip
  • 13 postów
Rejestracja: 21 XII 2010
A czy mógłbyś polecić jakąś kartę w kwocie do 100zł, do komputera? Zestaw taki jak w http://forum.cdaction.pl/Rozwiazany-Komput...zl-t185208.html

#6
politan

politan

    Little Elephant

  • Moderatorzy
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 7124 postów
Rejestracja: 13 X 2007
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:San Jose - California
Możesz wybrać np. taką kartę: Edimax EW-7722UnD,
NETWORK: Netgear R7000 - Tomato || PC_OS: Fedora 21 x64 || SERVER_OS: Debian 7 - Wheezy x64 || RASPBERRY_OS: Pidora 20

#7
TheCrimmers

TheCrimmers

    Hobbit

  • Forumowicze
  • Pip
  • 13 postów
Rejestracja: 21 XII 2010
I wtedy automatycznie będzie wyłapywać połączenie?

#8
politan

politan

    Little Elephant

  • Moderatorzy
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 7124 postów
Rejestracja: 13 X 2007
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:San Jose - California
Tak. Znajdzie sieć, wpiszesz hasło (jeśli oczywiście zabezpieczyłeś połączenie) i wszystko będzie działało.
NETWORK: Netgear R7000 - Tomato || PC_OS: Fedora 21 x64 || SERVER_OS: Debian 7 - Wheezy x64 || RASPBERRY_OS: Pidora 20

#9
TheCrimmers

TheCrimmers

    Hobbit

  • Forumowicze
  • Pip
  • 13 postów
Rejestracja: 21 XII 2010
Dzięki wielkie za pomoc. Temat do zamknięcia.

#10
politan

politan

    Little Elephant

  • Moderatorzy
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 7124 postów
Rejestracja: 13 X 2007
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:San Jose - California
Problem rozwiązany, więc temat zamykam.
W razie potrzeby otwarcia tematu, proszę o kontakt przez PW.
NETWORK: Netgear R7000 - Tomato || PC_OS: Fedora 21 x64 || SERVER_OS: Debian 7 - Wheezy x64 || RASPBERRY_OS: Pidora 20




0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników