Skocz do zawartości

Saints Row 2 - program sr2_pc.exe przestał działać


  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
6 odpowiedzi na ten temat

#1
raptor84

raptor84
  • Forumowicze
  • 3 postów
Rejestracja: 22 XII 2011
Witam

Mam taki problem... po uruchomieniu gierki intra się załączają,potem wyrzuca mnie do Windowsa i pisze : program sr2_pc.exe przestał działać

szczegóły raportu :

Podpis problemu:
  Nazwa zdarzenia problemu: APPCRASH
  Nazwa aplikacji: sr2_pc.exe
  Wersja aplikacji: 0.0.0.0
  Sygnatura czasowa aplikacji: 49904c37
  Nazwa modułu z błędem: sr2_pc.exe
  Wersja modułu z błędem: 0.0.0.0
  Sygnatura czasowa modułu z błędem: 49904c37
  Kod wyjątku: c0000005
  Przesunięcie wyjątku: 008da7fd
  Wersja systemu operacyjnego: 6.0.6002.2.2.0.768.3
  Identyfikator ustawień regionalnych: 1045
  Dodatkowe informacje 1: fd00
  Dodatkowe informacje 2: ea6f5fe8924aaa756324d57f87834160
  Dodatkowe informacje 3: fd00
  Dodatkowe informacje 4: ea6f5fe8924aaa756324d57f87834160

gra jest zainstalowana na Windows Vista 32 bit

proszę o pomoc

pozdrawiam

Ogłoszenie

    Linki Sponsorowane


#2
Hink

Hink

    Elf

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPip
  • 657 postów
Rejestracja: 24 VI 2010
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:ze wsi
Podaj szczegółową konfiguracje komputera wraz z zasilaczem, czy sterowniki od karty graficznej aktualne? Spróbuj jeszcze przeinstalować grę.
Mój komputer:
CPU: Intel Celeron Dual-Core G530 LGA1155 2.4Ghz
GPU: Vertex3D ATI Radeon HD4850 1GB DDR5/256bit
MOBO: Asrock H61M-S Intel H61 LGA1155
RAM: Goodram DDR3 4GB
HDD: Seagate Barracuda 500GB SATA
Zasilacz: Aerocool VP-450 450W OEM
Obudowa: SilentiumPC Brutus 410 Pure Black BT-410
OS: Windows 7 Ultimate 64bit
http://www.youtube.com/watch?v=BrpoehxqFp4

#3
raptor84

raptor84
  • Forumowicze
  • 3 postów
Rejestracja: 22 XII 2011
laptop Toshiba

Procek: Intel Core duo P 8400 2.26 GHz
Ram : 4 GB
Grafika : Ati Radeon HD 3650 512mb
Dźwięk : conexant high definition smart audio 221

sterowniki są aktualne,z innymi grami nie mam problemu(nowsze gry chodzą).Gierkę próbowałem instalować od nowa i dalej mam ten błąd confused_prosty.gif

Edytowany przez raptor84, 22 grudzień 2011 - 19:28.


#4
kecaj1000000

kecaj1000000
  • Forumowicze
  • 2 postów
Rejestracja: 30 XII 2011
U mnie występuje dokładnie ten sam problem, sterowniki karty i DirectX najnowsze, co do sprzętu mam nawet lepszy niż kolega, prosiłbym o pomoc jeśli ktoś rozwiązał ten problem

Ogłoszenie

    Linki Sponsorowane


#5
iSoyer

iSoyer

    Skalny Troll

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1044 postów
Rejestracja: 03 III 2011
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Warszawa
Spróbuj uruchomić jako administrator i ze zgodnością z systemem Windows XP. Ja miałem to samo tyle że na Win7 32-bit i pomogło.

Każdy może się pomylić

Temat z wymianami klik
Moje komentarze
Spoiler
Specyfikacja złomka
Spoiler

Steam
Spoiler

#6
kamil1979

kamil1979

    Hobbit

  • Forumowicze
  • Pip
  • 17 postów
Rejestracja: 29 VI 2009
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Jelenia Góra
Jak widzę podaj szczegółowa konfiguracje komputera to mnie trafia bo nawet jeśli ktoś ja poda to i tak ten kto zadał to pytanie nie wie na czym polega diagnostyka oprogramowania gier czy programów. Co do saint row 2 kod optymalizacyjny jest bardzo skaszaniony dlatego mogą wystąpi błędy jak złe wyświetlanie i renderowanie grafiki. Pytanie dlaczego nam gra nie chodzi co pierw robimy.
Sprawdzamy wymagania producenta gry ale to że pisze że wymagany procesor np 3000mhz nie oznacza że nie odpalimy gry na 2000mhz w przypadku procesorów ważna jest konstrukcja czyli jak pisze że 2 rdzenie i sse3 to raczej nie zaskoczy na sse2 i jedno rdzeniowym procesorze.
Co do ramu. W przypadku ramu jest inaczej bo jeśli ramu zabraknie gra w 100% się nie odpali. Saint Row 2 jest napisany dosyć nie profesionalnym kodem który w systemach vista,windows 7 64/32 bit chodzi na zgodności nt 4.0 sp 5 najlepiej. Co do zasilaczy w komputerach to że gra nie chodzi nie oznacza słabego zasilacza.

Dziękuje man nadzieje że pomogłem.


Po przeanalizowaniu kodu tej gry znalazłem przyczyne takowego nie można uruchomić bla bla bla. Nawet jeśli ustawimy to w trybe zgodności po pewnym czasie gra i tak przestanie chodzić rozwiązaniem jest uruchomienie gry jako deflaults czyli w przypadku steama to E:\Steam\steamapps\common\saints row 2\SR2_pc.exe defaults po dalszym przeanalizowaniu kodu wyszedł babol powyżej rozdzielczosści 1024x768 gra po pewnym czasie przestanie działać. A że każdy odruchowo ustawia rodziałke monitora ten babol wychodzi. Ustawienie dzwieku w systemie stereo czasami tez pomaga.

Dziękuje i życze miłej zabawy z saint row 2.

Edytowany przez kamil1979, 11 marzec 2012 - 00:00.


#7
GLight

GLight

    Krasnolud

  • Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 224 postów
Rejestracja: 06 XI 2008
  • Płeć:mężczyzna
Na anglojęzycznych forach Steam'a zalecają odłączenie jednego monitora jak masz 2 (np. telewizor i monitor lub monitor i monitor), polecają tez powrócenie do Win XP ale jak mniemam ta opcja odpada xD... czyli jak zawiedzie 1 sposób musisz se darować grę do czasu jak wyjdzie jakiś Service Pack dla tego kulawego Windowsa wink_prosty.gif (jeżeli któregoś posiadacza tej windy obraziłem to przepraszam wink_prosty.gif )




0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników