Skocz do zawartości

TES Skyrim - Problem z polską wersją


  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
10 odpowiedzi na ten temat

#1
Banderchlast

Banderchlast

    Krasnolud

  • Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 134 postów
Rejestracja: 07 VII 2011
  • Płeć:mężczyzna
Witam!
Po kilkukrotnym przeinstalowaniu gry, próbowaniu różnych ustawień, nie jestem w stanie za żadne skarby sprawić, by mój Skyrim był w polskiej wersji językowej.
Instalowałem z płyty, instalacja przebiegła bez błędów po polsku, uruchamiam grę, wita mnie anglojęzyczne menu.
"Spróbuje zainstalować, ściągając przez Steam" mówię, pełen nadzieji.
Również instalacja przebiegła po polsku, gra po angielsku.
Spróbowałem tego kilka razy, bez skutku.
Usuwałem zawartość lokalną...
Grzebałem w plikach .ini, coby spróbować zmienić język manualnie...
Sprawdzałem spójność plików gry...
Mimo to, zakładka "Język" uparcie twierdzi, że polska wersja Skyrim jest niedostępna: http://www4.picturepush.com/photo/a/6952972/640/6952972.jpg

Jeżeli ktokolwiek z was miałby pomysł odnośnie rozwiązania tego problemy, byłbym wdzięczny!

Ogłoszenie

    Linki Sponsorowane


#2
Szimi6

Szimi6

    Goblin

  • Forumowicze
  • PipPip
  • 28 postów
Rejestracja: 02 I 2010
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Gorzów/ Szczecin
Miałem dzisiaj taki sam problem i rozwiązałem go następująco (nie wiem czy wszystkie kroki są konieczne ale może lepiej je wykonać na wszelki wypadek)
1. Odinstalować grę
2. Przed ponowną instalacją po zarejestrowaniu jej  w steamie należy kliknąć na pozycję właściwości-> język i ustawić polski
3. Potem instalować ze Steama

Wszystko powinno być już dobrze smile_prosty.gif Pozdrawiam

#3
Banderchlast

Banderchlast

    Krasnolud

  • Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 134 postów
Rejestracja: 07 VII 2011
  • Płeć:mężczyzna
Niestety, nic z tego.
Odinstalowałem, uruchomiłem ponownie Steam (na wszelki wypadek), klikam na Skyrim prawym przyciskiem, właściwości-> język, nie ma polskiego.
Nie mam pojęcia czy to jest wina Steam'u czy gry.
Tak przy okazji...czy istnieje możliwość..."odrejestrowania" gry ze Steam?
Mam na myśli permanentne usunięcie jej z listy gier/konta, poczym ponowne dodanie, używając raz jeszcze cd-key'a?
Może taki zabieg by pomógł.

Edit - Co ciekawe, wygląda na to, że żadna z moich gier na Steam nie może być po polsku, nawet Portal 2, który powinien być. Sprawdzałem właściwości -> język we wszystkich moich grach, wybrać mogę jedynie pomiędzy angielskim, niemieckim, francuskim, hiszpańskim i rosyjskim.
Sam Steam mam po polsku, jeśli to cokolwiek zmienia.

Edytowany przez Banderchlast, 12 listopad 2011 - 14:30.


#4
Miczifu

Miczifu
  • Forumowicze
  • 1 postów
Rejestracja: 12 XI 2011
Człowieku ciesz się. Polacy nie umieją robić dobrych polonizacji. Polecam ci z całego serca grać w angielską wersję Skyrim. Będzie 10 razy lepiej wierz mi. Chociażby na przykładzie Mass Effect 2. Polacy gruntownie schrzanili sprawę.

Ogłoszenie

    Linki Sponsorowane


#5
jasiek09

jasiek09

    Krasnolud

  • Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 138 postów
Rejestracja: 15 VII 2009
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Gubin/Przy komputerze!
CYTAT(Banderchlast @ sobota, 12 listopad 2011 - 14:21)
Niestety, nic z tego.
Odinstalowałem, uruchomiłem ponownie Steam (na wszelki wypadek), klikam na Skyrim prawym przyciskiem, właściwości-> język, nie ma polskiego.
Nie mam pojęcia czy to jest wina Steam'u czy gry.
Tak przy okazji...czy istnieje możliwość..."odrejestrowania" gry ze Steam?
Mam na myśli permanentne usunięcie jej z listy gier/konta, poczym ponowne dodanie, używając raz jeszcze cd-key'a?
Może taki zabieg by pomógł.

Edit - Co ciekawe, wygląda na to, że żadna z moich gier na Steam nie może być po polsku, nawet Portal 2, który powinien być. Sprawdzałem właściwości -> język we wszystkich moich grach, wybrać mogę jedynie pomiędzy angielskim, niemieckim, francuskim, hiszpańskim i rosyjskim.
Sam Steam mam po polsku, jeśli to cokolwiek zmienia.


Z kluczem nie ma szans, przy dodawaniu gry do konta, dostajesz tam regulamin w którym pisze, że jeden klucz na jedno konto. Co do polskiej wersji, w sieci jest dużo teraz spolszczeń do ściągnięcia, może podmienienie plików coś pomoże?


#6
Banderchlast

Banderchlast

    Krasnolud

  • Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 134 postów
Rejestracja: 07 VII 2011
  • Płeć:mężczyzna
Problem rozwiązany, udała mi się wreszcie zainstalować polską wersję.
Musiałem odinstalować Skyrim, całkowicie wyrzucić Steam, oczyścić rejestr, uruchomić komputer ponownie, zainstalować Steam i jeszcze raz zainstalować Skyrim (z płyty).
Poskutkowało.

#7
EndlessNameless

EndlessNameless

    Krasnolud

  • Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 101 postów
Rejestracja: 08 XI 2009
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:wiedzieć co przyniesie jutro?
A wie ktoś jak ustawić kinową wersję? Zainstalowałem właśnie Skyrim, ustawiłem w steamie na język PL i coś mi się ściąga. Drżę ze strachu, że to dubing.
http://charleslog.blox.pl/html - mój blog. Serdecznie zapraszam.

#8
Cragir

Cragir

    Grey Warden

  • Hall of FAme
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2124 postów
Rejestracja: 23 VIII 2008
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Wierzbica
Problem rozwiązany, więc temat zamykam.
W razie potrzeby otwarcia tematu, proszę o kontakt przez PW.

Dodany obrazek


#9
Cragir

Cragir

    Grey Warden

  • Hall of FAme
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2124 postów
Rejestracja: 23 VIII 2008
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Wierzbica
Temat otwarty na prośbę autora.

Dodany obrazek


#10
kosa1983

kosa1983
  • Forumowicze
  • 1 postów
Rejestracja: 03 IV 2013
witajcie

mam podobny problem, tylko, że grę zakupiłem przez STEAM 3 dni temu.

Jestem zarejestrowany w Polsce, język polski, instalacja po polsku, a gra po angielsku....

Odinstalowałem grę, steama, wyczyściłem rejestr i dalej [ciach]

Napisałem do supportu i dalej nic.

Proszę o wsparcie:) i dzięki za ponowne otwarcie tematu!

Wulgaryzmom na forum mówimy zdecydowane "nie". - MD

#11
Mysquff

Mysquff

    Teddiursa

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1148 postów
Rejestracja: 17 XI 2012
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Europa
W Bibliotece Steam kliknij PPM na Skyrim i wybierz "Właściwości". Poszukaj w opcjach, gdzieś tam powinieneś znaleźć odpowiednią opcję do zmiany języka.

Możliwe jednak, że wersji steamowej po polsku nie uruchomisz.

@Cragir - Na prośbę pewnie tak, ale chyba nie autora...

Edytowany przez Mysquff, 04 kwiecień 2013 - 21:43.

"The reasonable man adapts himself to the world: the unreasonable one persists in trying to adapt the world to himself.
Therefore all progress depends on the unreasonable man."

Geroge Bernard Shaw





0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników