Skocz do zawartości

Rozwiązany: League of Legends - Czarny ekran i spadki fps


  • Zamknięty temat Ten temat jest zablokowany
10 odpowiedzi na ten temat

#1
Sooko

Sooko

    Elf

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPip
  • 518 postów
Rejestracja: 10 II 2010
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Mazury !
Witam

Mam taki problem z grą League of Legends. Chodzi o to, że już ze trzy razy zdarzyło się na moim komputerze (laptopie), że co chwila podczas gry miałem czarny ekran i widziałem chyba tylko nicki graczy, a podczas tego miałem tragicznie mało klatek na sekundę. Zdarzało się tak, gdy patrzyłem, a właściwie chciałem zobaczyć jak sobie moi koledzy z teamu radzą gdzie indziej wtedy też klikałem w odpowiedni punkt na minimapie. Ale też podczas tych bodajże trzech razy po prostu ot tak sobie jak chciałem sie przemieszczać, albo była jakaś akcja też miałem ten problem. Tu chyba nie chodzi o konfiguracje komputera, bo miałem takie coś ze trzy na około może 60-70 gier jakie do tej pory przegrałem.

Edit: Nie rozumiem powodu, z którego ktoś mnie zaraportował -.-

Zapoznaj się z zasadami nazywania tematów. Treść problemu piszemy w tytule - Kawalorn

Edytowany przez Kawalorn, 29 sierpień 2011 - 09:30.


Ogłoszenie

    Linki Sponsorowane


#2
Hink

Hink

    Elf

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPip
  • 657 postów
Rejestracja: 24 VI 2010
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:ze wsi
A jednak podaj swoją konfiguracje komputera, być może wina któregoś z sprzętów. Dalej, sterowniki muszą być zaktualizowane o tym nie muszę chyba wspominać, DirectX również. Możesz spróbować pogrzebać w konfiguracji graficznej gry choć wątpię żeby to było właśnie to aczkolwiek nie wykluczam takiej możliwości. Mógłbyś także przeinstalować grę, może pomóc smile_prosty.gif Ale na początek podaj swoją konfiguracje komputera łącznie z zasilaczem.
Mój komputer:
CPU: Intel Celeron Dual-Core G530 LGA1155 2.4Ghz
GPU: Vertex3D ATI Radeon HD4850 1GB DDR5/256bit
MOBO: Asrock H61M-S Intel H61 LGA1155
RAM: Goodram DDR3 4GB
HDD: Seagate Barracuda 500GB SATA
Zasilacz: Aerocool VP-450 450W OEM
Obudowa: SilentiumPC Brutus 410 Pure Black BT-410
OS: Windows 7 Ultimate 64bit
http://www.youtube.com/watch?v=BrpoehxqFp4

#3
kubasanus

kubasanus

    Ork

  • Forumowicze
  • PipPipPip
  • 76 postów
Rejestracja: 26 XII 2008
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Przasnysz
Miałem podobny problem - black screen, 5 fps zamiast 60 i zapętlające się dźwięki. Mi pomógł reinstall, więc i Ty spróbuj, a ponadto jak wspominał kolega wyżej zaktualizuj DirectX i sterowniki.

Edytowany przez kubasanus, 28 sierpień 2011 - 20:18.


#4
Sooko

Sooko

    Elf

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPip
  • 518 postów
Rejestracja: 10 II 2010
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Mazury !
A to reinstall w wypadku gry online jak wygląda ? Usuwam i pobieram na nowo ?

Ogłoszenie

    Linki Sponsorowane


#5
kubasanus

kubasanus

    Ork

  • Forumowicze
  • PipPipPip
  • 76 postów
Rejestracja: 26 XII 2008
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Przasnysz
Tak.

#6
Sooko

Sooko

    Elf

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPip
  • 518 postów
Rejestracja: 10 II 2010
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Mazury !
Ale, gdy weszłem w setup'a gry to miałem opcję reinstallu ? Mimo to mam ją pobrać na nowo ? Bo z tej opcji skozystałem ofc. (Reinstallu czy jakiejś tam naprawy czegoś takiego).

#7
olejoo

olejoo
  • Forumowicze
  • 6 postów
Rejestracja: 19 V 2010
zaktualizuj do najnowszych sterow karte graficzna
zapraszam na moje nowe konto na yt
http://www.youtube.com/user/mezmis?feature=mhee

#8
kubasanus

kubasanus

    Ork

  • Forumowicze
  • PipPipPip
  • 76 postów
Rejestracja: 26 XII 2008
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Przasnysz
Polecam ściągnąć na nowo bo instalka jest często updatowana i może w niej być w niej coś co ci pomoże. U mnie reinstall LoLa sterowników i directaX pomógł, nie gwarantuję że Tobie też ale warto spróbować.

#9
Sand

Sand
  • Forumowicze
  • 3 postów
Rejestracja: 03 VII 2011
Problem jest na forum. Coś zepsuli z animacją i poprawią to w następnym patchu : ).

#10
kamiatus

kamiatus

    Krasnolud

  • Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 144 postów
Rejestracja: 28 V 2010
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:od wujka władka
@Sand a masz wgląd mniej więcej kiedy to naprawią ?
You guy's are boring me
My Japanese name is Kamatari  Higashikuni
Dodany obrazek

Nie bądź żyd obejrzyj filmik xd http://www.youtube.c...h?v=nsC9Wch1gdU
Jak możesz to wbij chociaż 5 lvl to tak niewiele
http://signup.league...415c5e354529493

#11
Kawalorn

Kawalorn

    Aka Oni

  • Moderatorzy
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5442 postów
Rejestracja: 01 X 2008
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Warszawa
Problem rozwiązany, więc temat zamykam.
W razie potrzeby otwarcia tematu, proszę o kontakt przez PW.

Do you have a desire, for which you would live a life of combat?


/人 ‿‿ 人\





0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników