Skocz do zawartości

Call of Duty: Black Ops - Nie mogę uruchomić gry


  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
10 odpowiedzi na ten temat

#1
Splint3rPL

Splint3rPL

    Krasnolud

  • Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 130 postów
Rejestracja: 01 II 2011
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Polska
Witam. Wczoraj zainstalowałem Call of Duty Black Ops. Uruchomiłem, żeby sprawdzić czy działa i wyłączyłem. Później chciałem sobie wreszcie zagrać. Wyskoczył mi błąd. Zrestartowałem kompa, próbowałem uruchomić jako administrator itd. Nic nie pomogło. Przeinstalowałem więc CoDa. Włączyłem, przeszedłem pierwszą misję i musiałem wyjść. Wyłączyłem więc komputer i teraz ponownie chciałem zagrać. Znów wywaliło ten sam błąd (SCREEN).
Może ktoś wie co zrobić? Nie będę przecież przed każdym "posiedzeniem" przed komputerem przeinstalowywał CoDa...
http://www.youtube.c.../SplinterBoxing - Kanał o tematyce bokserskiej - zapraszam!
Procesor: AMD Phenom II x 945 3,0 GHz
Karta Graficzna: Gigabyte HD5770 1024 MB
RAM: 4 GB Kingston
Dysk Twardy: Samsung 500 GB
Zasilacz: Chieftec 500W
System: Windows 7 64bit

Ogłoszenie

    Linki Sponsorowane


#2
Glorak

Glorak
  • Forumowicze
  • 6 postów
Rejestracja: 13 VII 2011
a powiedz masz pirata czy oryginał?

#3
Splint3rPL

Splint3rPL

    Krasnolud

  • Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 130 postów
Rejestracja: 01 II 2011
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Polska
Oryginał oczywiście.
http://www.youtube.c.../SplinterBoxing - Kanał o tematyce bokserskiej - zapraszam!
Procesor: AMD Phenom II x 945 3,0 GHz
Karta Graficzna: Gigabyte HD5770 1024 MB
RAM: 4 GB Kingston
Dysk Twardy: Samsung 500 GB
Zasilacz: Chieftec 500W
System: Windows 7 64bit

#4
Glorak

Glorak
  • Forumowicze
  • 6 postów
Rejestracja: 13 VII 2011
a jak grałeś, to płynnie chodziło czy były lagi?

Ogłoszenie

    Linki Sponsorowane


#5
Splint3rPL

Splint3rPL

    Krasnolud

  • Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 130 postów
Rejestracja: 01 II 2011
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Polska
Wszystko śmigało płynnie na maksymalnych ustawieniach grafiki. To nie kwestia wydajności kompa, bo póki co śmigam we wszystko na fullu. Problem tkwi gdzie indziej, tylko nie wiem gdzie.
http://www.youtube.c.../SplinterBoxing - Kanał o tematyce bokserskiej - zapraszam!
Procesor: AMD Phenom II x 945 3,0 GHz
Karta Graficzna: Gigabyte HD5770 1024 MB
RAM: 4 GB Kingston
Dysk Twardy: Samsung 500 GB
Zasilacz: Chieftec 500W
System: Windows 7 64bit

#6
Wrex327

Wrex327

    Elf

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPip
  • 833 postów
Rejestracja: 11 V 2010
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Cyrodil
1. Usuń Black Opsa.
2. Usuń wszystkie pliki w folderze steam/steamapps/common.
Najlepiej jednak przeinstalować całego Steama i usunąć wszystkie pliki które zostawił.


#7
Splint3rPL

Splint3rPL

    Krasnolud

  • Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 130 postów
Rejestracja: 01 II 2011
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Polska
@UP
Tak zrobiłem poprzednio. Podziałało na krótko. Oczywiście jeśli nic nie pomoże to zrobię to, ale przeinstalowanie Steama wiąże się z przeinstalowaniem jednocześnie innych gier, którego Steama wymagają.
http://www.youtube.c.../SplinterBoxing - Kanał o tematyce bokserskiej - zapraszam!
Procesor: AMD Phenom II x 945 3,0 GHz
Karta Graficzna: Gigabyte HD5770 1024 MB
RAM: 4 GB Kingston
Dysk Twardy: Samsung 500 GB
Zasilacz: Chieftec 500W
System: Windows 7 64bit

#8
milan123

milan123

    Człowiek

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 319 postów
Rejestracja: 12 VI 2010
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Wiatowice
Nie wiem czy kupiłeś gręw Polsce, ale jeżeli nie to na forum Steama znalazłem rozwiązanie, otóż musisz znaleźć sieci Polskie pliki językowe, pobrać je a następnie podmienić folder "Zone" w steam/steamapps/common/black ops

Jeżeli nie zadziała to pogrzebię jeszcze po sieci.;p

Edit:Pisało tam jeszcze, aby po instalacji nie zmieniać języka gry, podobno nie wszędzie to działa, za to pierwszy sposób wszyscy chwalą

Edytowany przez milan123, 14 lipiec 2011 - 08:04.

Sprzęt:
Intel i5 3330 @3,2GHz
8GB RAM
nVidia GeForce GTX 650Ti BOOST
MSI B75MA-E33
Fortron FSP 350W

#9
Wrex327

Wrex327

    Elf

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPip
  • 833 postów
Rejestracja: 11 V 2010
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Cyrodil
To może nie instaluj z płyty tylko pobierz? Chociaż wątpię żeby to coś dało...


#10
Splint3rPL

Splint3rPL

    Krasnolud

  • Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 130 postów
Rejestracja: 01 II 2011
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Polska
@milan123
CoDa kupowałem w Polsce. Po instalacji z tego co pamiętam zmieniałem język Steama na angielski. Może to przez to. Zaraz poszukam tych plików o których wspomniałeś.
EDIT: Nie mogę nigdzie znaleźć tych plików niestety.

Edytowany przez Splint3rPL, 14 lipiec 2011 - 12:03.

http://www.youtube.c.../SplinterBoxing - Kanał o tematyce bokserskiej - zapraszam!
Procesor: AMD Phenom II x 945 3,0 GHz
Karta Graficzna: Gigabyte HD5770 1024 MB
RAM: 4 GB Kingston
Dysk Twardy: Samsung 500 GB
Zasilacz: Chieftec 500W
System: Windows 7 64bit

#11
tirtel

tirtel

    Goblin

  • Forumowicze
  • PipPip
  • 32 postów
Rejestracja: 08 VI 2010
w steamapps\common\call of duty black ops utwórz (jeśli go nie masz) plik localization.txt

następnie wklej do niego to  :
KOD
polish


WIN_CONFIGURE_UPDATED_TITLE
"Recommended Settings Updated"


WIN_CONFIGURE_UPDATED_BODY
"The recommended settings have been updated since the last time you ran Call of Duty.
Would you like the game to configure itself optimally with these new settings?

This is recommended for most people.  It will change your system settings but not your controls."



WIN_LOW_MEMORY_BODY
"It looks like you are low on virtual memory.
This can cause the game to run slowly and it may stop completely.
It is highly recommended that you close some programs before running Call of Duty.

Do you want to run Call of Duty anyway?"


WIN_LOW_MEMORY_TITLE
"Low Memory"


WIN_COLORDEPTH_WARN_BODY
"It is highly unlikely that a correct windowed display can be
initialized with the current desktop display depth.  Select
'OK' to try anyway.  Press 'Cancel' if you wish to quit."


WIN_COLORDEPTH_WARN_TITLE
"Low Desktop Color Depth"


WIN_COMPUTER_CHANGE_BODY
"Your computer appears to have changed since the last time you ran Call of Duty.
Would you like the game to configure itself optimally for your new hardware?

This is recommended for most people.
It will change your system settings but not your controls."


WIN_COMPUTER_CHANGE_TITLE
"Set Optimal Settings?"


WIN_DISK_FULL_BODY
"Call of Duty: BlackOps couldn't write a file.  The hard drive is probably full."


WIN_DISK_FULL_TITLE
"File Write Error"


WIN_IMPROPER_QUIT_BODY
"It appears that Call of Duty: BlackOps did not quit properly the last time it ran.
Do you want to run the game in safe mode?

This is recommended for most people.
It will change your system settings but not your controls."


WIN_IMPROPER_QUIT_TITLE
"Run In Safe Mode?"


WIN_ERROR
"Fatal Error"

WIN_NO_STEAM
"Steam must be running to play this game."

WIN_OUT_OF_MEM_BODY
"Out of memory error.  You are probably low on hard disk space."


WIN_OUT_OF_MEM_TITLE
"Out of memory error"


WIN_UNABLE_LOAD_DLL_BODY
"Unable to load a DLL.  Possibly due to low memory, insufficient hard drive space, or missing DLL files."


WIN_DIRECTX_INIT_TITLE
"DirectX Error"

WIN_DIRECTX_INIT_BODY
"DirectX encountered an unrecoverable error.

Check the readme for possible solutions."

WIN_EXE_ALREADY_RUNNING
"Call of Duty: BlackOps is already running.

You can switch between game modes from the menu."


WIN_COULDNT_START_PROCESS
"Could not start process."

coprawda błędy pokazywane przed uruchomieniem gry będą po angielsku (grę mam po angielsku, skopiowałem i wkleiłem to co mam w  tym pliku), ale resztę będziesz miał po polsku (o ile pliki gry masz polskie, jeśli angielskie to zmień pierwszą linijkę z "polish" na "english"). Aby zapobiec temu problemowi w przyszłości w bibliotece gier kliknij call of duty black ops prawym przyciskiem myszy ->właściwości->aktualizacje-> z listy pod napisem "automatyczna aktualizacja" wybierz "nie aktualizuj automatycznie". Dla multiplayera zostaw, bo jak wyjdzie jakiś update, to ci go nie pobierze i nie będziesz mógł grać w multi.

a i tak z ciekawości się spytam - dzielisz z kimś kompa, ew. steam jest czasami przelogowywany na inne konto z black opsem ? Czasami jak jest inna wersja językowa to steam próbuje aktualizować pliki i podmienia lub kasuje obecne.

Edytowany przez tirtel, 16 lipiec 2011 - 00:17.





0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników