Skocz do zawartości

Battlefield Bad Company 2 - aktualizator


  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
15 odpowiedzi na ten temat

#1
Hink

Hink

    Elf

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPip
  • 657 postów
Rejestracja: 24 VI 2010
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:ze wsi
Witam. Dziś doszła do mnie paczka z grą, zainstalowałem, zarejestrowałem kluczem, próbuje odpalić grę włącza się updater, z tego co czytałem to zajmuje to około 2GB,  strasznie dużo jak na mój net, dlatego stąd moje pytanie. Czy da się pominąć aktualizacje? Ściągnąć jakiś mniejszy pliczek lub coś w tym stylu? Bardzo mi zależy.
Mój komputer:
CPU: Intel Celeron Dual-Core G530 LGA1155 2.4Ghz
GPU: Vertex3D ATI Radeon HD4850 1GB DDR5/256bit
MOBO: Asrock H61M-S Intel H61 LGA1155
RAM: Goodram DDR3 4GB
HDD: Seagate Barracuda 500GB SATA
Zasilacz: Aerocool VP-450 450W OEM
Obudowa: SilentiumPC Brutus 410 Pure Black BT-410
OS: Windows 7 Ultimate 64bit
http://www.youtube.com/watch?v=BrpoehxqFp4

Ogłoszenie

    Linki Sponsorowane


#2
ZIOXXX

ZIOXXX

    Ork

  • Forumowicze
  • PipPipPip
  • 88 postów
Rejestracja: 13 VII 2010
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Blisko komputera
Możesz ściągnąć mniejszy pliczek ale wtedy nie zagrasz na multi ponieważ będziesz miał starszą wersję. wink.gif
Gram w Battlefield 3 i każdemu polecam

Mój komputer:

Procesor: Intel Core 2 Duo E8400 3,00 Ghz
Karta Graficzna : Ge force GTX 260
Ram: 4gb
Płyta główna: Asus
Zasilacz: Modecom 650 W

#3
Nygusek

Nygusek

    Krasnolud

  • Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 165 postów
Rejestracja: 09 VI 2011
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:I tak nie znajdziesz na mapie :D
Weź ściagnij je ręcznie (ja tak zrobiłem) bo jak formata zrobisz to znowu będziesz musiał ściągać


Gameplay-e , wrażenia i przygody z Battlefield 3 , Saints Row 3 , Skyrim i inne :)

#4
Hink

Hink

    Elf

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPip
  • 657 postów
Rejestracja: 24 VI 2010
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:ze wsi
Z updaterem sobie poradziłem ponieważ odłączam neta kiedy się aktualizuje wtedy pyta się czy chce odpalić na  starszej wersji więc odpalam, ale pojawia się kolejny problem, kiedy chce rozpocząć kampanię to po napisach wywala do pulpitu bez żadnych błędów itp. gra chodziła na gorszym komputerze niż mój laptop, na zintegrowanej grafice a co tutaj jest nie tak?

Mój komputer:
CPU: Intel Celeron Dual-Core G530 LGA1155 2.4Ghz
GPU: Vertex3D ATI Radeon HD4850 1GB DDR5/256bit
MOBO: Asrock H61M-S Intel H61 LGA1155
RAM: Goodram DDR3 4GB
HDD: Seagate Barracuda 500GB SATA
Zasilacz: Aerocool VP-450 450W OEM
Obudowa: SilentiumPC Brutus 410 Pure Black BT-410
OS: Windows 7 Ultimate 64bit
http://www.youtube.com/watch?v=BrpoehxqFp4

Ogłoszenie

    Linki Sponsorowane


#5
Nygusek

Nygusek

    Krasnolud

  • Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 165 postów
Rejestracja: 09 VI 2011
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:I tak nie znajdziesz na mapie :D
Weź zrob reinstall gry i napisz


Gameplay-e , wrażenia i przygody z Battlefield 3 , Saints Row 3 , Skyrim i inne :)

#6
misiekzwalcza

misiekzwalcza

    Krasnolud

  • Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 126 postów
Rejestracja: 14 II 2009
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Wałcz
Tak lepiej jest ściągnąć patcha ręcznie.
Patch ze strony EA:  http://static.cdn.ea.com/dice/u/f/bfbc2/St...02574_Patch.exe
Aktualizację musisz pobrać, inaczej nie da rady. I jeszcze jedna ważna rzecz, kiedy już ściągniesz patcha musisz się najpierw zalogować do gry, przez główny skrót z grą nie da rady, bo od razu wyskoczy okienko z aktualizacją. Musisz wejść w folder z grą, domyślnie: C:\Program Files\Electronic Arts\Battlefield Bad Company 2 i uruchomić aplikację "BFBC2Game". Tam się logujesz do konta EA (lub je zakładasz), kiedy się już zalogujesz wyłącz grę i uruchom patch. Wszystko się powinno poprawnie zaktualizować. Jeśli są jakieś problemy z aktualizacją to najprawdopodobniej coś nie tak z logowaniem (trzeba pokombinować). I jak masz wolnego neta to włącz pobieranie i zostaw komputer na noc, a nawet na dzień i idź na plażę. wink_prosty.gif
Dodany obrazek

#7
Hink

Hink

    Elf

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPip
  • 657 postów
Rejestracja: 24 VI 2010
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:ze wsi
Dobrze dziękuje za rady ;> A bez aktualizacji tylko multiplayer nie będzie działać rozumiem?

Po reinstalowaniu gry to samo smile_prosty.gif Jeżeli omijam aktualizacje i na starszej wersji wchodzę do gry to nie mogę w nic zagrać ponieważ czy to multi czy single to i tak zacina się podczas ładowania. Jaka jest pewność że po aktualizacji będzie wszystko dobrze? smile_prosty.gif
Mój komputer:
CPU: Intel Celeron Dual-Core G530 LGA1155 2.4Ghz
GPU: Vertex3D ATI Radeon HD4850 1GB DDR5/256bit
MOBO: Asrock H61M-S Intel H61 LGA1155
RAM: Goodram DDR3 4GB
HDD: Seagate Barracuda 500GB SATA
Zasilacz: Aerocool VP-450 450W OEM
Obudowa: SilentiumPC Brutus 410 Pure Black BT-410
OS: Windows 7 Ultimate 64bit
http://www.youtube.com/watch?v=BrpoehxqFp4

#8
misiekzwalcza

misiekzwalcza

    Krasnolud

  • Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 126 postów
Rejestracja: 14 II 2009
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Wałcz
Myślę, że w aktualizacji starają sie poprawić błędy i bugi w grze. U mnie single dużo lepiej chodził po aktualizacji. I naprawiły się bugi z teksturami i polskimi znakami. Aktualizacji nie robi się po to, żeby ludzie mieli co ściągać. tongue_prosty.gif Warto sprawdzić czy po patchu coś się naprawi. smile_prosty.gif

Może to być też wina twojego sprzętu.

Edytowany przez misiekzwalcza, 29 czerwiec 2011 - 15:03.

Dodany obrazek

#9
Hink

Hink

    Elf

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPip
  • 657 postów
Rejestracja: 24 VI 2010
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:ze wsi
Napisałem do EA Supportu, odpisali i trochę się rozpisali,  o sprzęcie nic nie wspomnieli, a raczej o procesach i żebym reinstalował grę z domyślnym folderem bla bla zobaczymy jak to będzie, aktualizacje też napisali że jeśli nie chcę to nie ma wpływu na grę.
Mój komputer:
CPU: Intel Celeron Dual-Core G530 LGA1155 2.4Ghz
GPU: Vertex3D ATI Radeon HD4850 1GB DDR5/256bit
MOBO: Asrock H61M-S Intel H61 LGA1155
RAM: Goodram DDR3 4GB
HDD: Seagate Barracuda 500GB SATA
Zasilacz: Aerocool VP-450 450W OEM
Obudowa: SilentiumPC Brutus 410 Pure Black BT-410
OS: Windows 7 Ultimate 64bit
http://www.youtube.com/watch?v=BrpoehxqFp4

#10
misiekzwalcza

misiekzwalcza

    Krasnolud

  • Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 126 postów
Rejestracja: 14 II 2009
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Wałcz
Przecież aktualizacja ma wpływ na grę. biggrin_prosty.gif
Dodany obrazek

#11
Hink

Hink

    Elf

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPip
  • 657 postów
Rejestracja: 24 VI 2010
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:ze wsi
Napisałem im że nie chce aktualizacji robić więc mi napisali że jeśli nie chce pan aktualizować to proszę się zastosować do poniższych rad bla bla bla...
A według Ciebie sugerujesz że aktualizacja załatwiła by sprawę tak smile_prosty.gif?
Mój komputer:
CPU: Intel Celeron Dual-Core G530 LGA1155 2.4Ghz
GPU: Vertex3D ATI Radeon HD4850 1GB DDR5/256bit
MOBO: Asrock H61M-S Intel H61 LGA1155
RAM: Goodram DDR3 4GB
HDD: Seagate Barracuda 500GB SATA
Zasilacz: Aerocool VP-450 450W OEM
Obudowa: SilentiumPC Brutus 410 Pure Black BT-410
OS: Windows 7 Ultimate 64bit
http://www.youtube.com/watch?v=BrpoehxqFp4

#12
stig44

stig44

    Elf

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPip
  • 583 postów
Rejestracja: 25 XII 2009
  • Płeć:mężczyzna
A odpalasz gre przez plik BFBC2.exe w głównym folderze z grą? Ja tak włączałem i działał normalnie singleplayer, w międzyczasie się aktualka ściągała smile_prosty.gif.
*** Procesor: AMD Phenom II X3 720 BE 2.8 GHz @ 3.4 GHz + SilentiumPC Spartan HE923***
*** Karta graficzna: ASUS HD6870 DirectCU 1GB ***
*** Płyta główna: Gigabyte MA770T - UD3P ***
*** Pamięć RAM: 4 GB DDR3 1333MHz CL9 ***

*** Dysk twardy: Seagate Barracuda 500 GB 16MB cache ***
*** Zasilacz: OCZ ModXStream Pro Modular 500W ***

*** Hohner HC-06, Fender CD60 CE, Dean Vendetta 1.0 + Crate FW 15R + Boss ME-25***

#13
Hink

Hink

    Elf

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPip
  • 657 postów
Rejestracja: 24 VI 2010
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:ze wsi
Lipa, muszę mieć tego patcha zainstalowanego jednak smile_prosty.gif
Myślałem też nad crackiem ale to chyba jedno i to samo więc raczej nie, patch to jedyne rozwiązanie bo nie widzę innej przyczyny dlaczego tak się dzieje.
Mój komputer:
CPU: Intel Celeron Dual-Core G530 LGA1155 2.4Ghz
GPU: Vertex3D ATI Radeon HD4850 1GB DDR5/256bit
MOBO: Asrock H61M-S Intel H61 LGA1155
RAM: Goodram DDR3 4GB
HDD: Seagate Barracuda 500GB SATA
Zasilacz: Aerocool VP-450 450W OEM
Obudowa: SilentiumPC Brutus 410 Pure Black BT-410
OS: Windows 7 Ultimate 64bit
http://www.youtube.com/watch?v=BrpoehxqFp4

#14
misiekzwalcza

misiekzwalcza

    Krasnolud

  • Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 126 postów
Rejestracja: 14 II 2009
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Wałcz
Pisałem, że zawsze jest lepiej sprawdzić czy patch choć trochę pomoże. tongue_prosty.gif  Podaj też specyfikację swojego komputera.
Dodany obrazek

#15
Hink

Hink

    Elf

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPip
  • 657 postów
Rejestracja: 24 VI 2010
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:ze wsi
A czy mógłby ktoś podać linka do tego "mniejszego pliczku" o którym wspomniał kolega wcześniej? Być może on by pomógł? Jaki to jest patch?
Mój komputer:
CPU: Intel Celeron Dual-Core G530 LGA1155 2.4Ghz
GPU: Vertex3D ATI Radeon HD4850 1GB DDR5/256bit
MOBO: Asrock H61M-S Intel H61 LGA1155
RAM: Goodram DDR3 4GB
HDD: Seagate Barracuda 500GB SATA
Zasilacz: Aerocool VP-450 450W OEM
Obudowa: SilentiumPC Brutus 410 Pure Black BT-410
OS: Windows 7 Ultimate 64bit
http://www.youtube.com/watch?v=BrpoehxqFp4

#16
raven4444

raven4444

    Krasnolud

  • Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 212 postów
Rejestracja: 16 III 2007
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Kielce
Nie ma mniejszego pliczku, tylko R10 da się pobrać nie przez updater i to musisz zrobić, http://static.cdn.ea.com/dice/u/f/bfbc2/St...02574_Patch.exe .
Obecnie zdobyte certyfikaty: MCP, MCSA, MCTS
Xfire ->raven4444
BC2->Raven4444PL




0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników