Skocz do zawartości

Czym nagrywać gameplaye na PC?


  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
15 odpowiedzi na ten temat

#1
dominik2639

dominik2639

    Hobbit

  • Forumowicze
  • Pip
  • 12 postów
Rejestracja: 23 II 2010
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:I don't know.
Chiałbym dowiedzieć się czym najlepiej nagrywać let playe/zagrajmy/gameplaya.

Ogłoszenie

    Linki Sponsorowane


#2
Dirian

Dirian

    xyz

  • Moderatorzy
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 14311 postów
Rejestracja: 15 V 2008
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Wejherowo
Fraps?
i5 3450
MSI H61M-P20
6GB RAM
MSI GTX 660 OC
Fortron FSP400-60GHN
SilentiumPC Gladius 800
iiyama GB2488HSU / BenQ G2320HDBL
A4Tech X748 Avago + Roccat Isku FX
Motorola Moto G + FiiO E07K + Philips SHE 3590 + Superlux HD 681 EVO II

#3
yojo2

yojo2

    ~y

  • Junior Admini
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 50113 postów
Rejestracja: 01 VI 2010
  • Płeć:mężczyzna
Xfire też powinien dawać radę.
Dodany obrazek

#4
marcin1821

marcin1821

    Elf

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPip
  • 537 postów
Rejestracja: 18 VI 2010
  • Płeć:mężczyzna
Fraps - najlepszy program do nagrywania według mnie.
Dodany obrazek

Ogłoszenie

    Linki Sponsorowane


#5
Neithan138

Neithan138

    Człowiek

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 446 postów
Rejestracja: 08 II 2010
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:przybywasz?
Fraps daje rewelacyjną jakość, ale dość mocno zamula komputer. Nawet na kompie z wyższej półki możesz mieć lekkie scięcia przy nowych grach. Dla przykładu dwa gejmpleje, które nagrałem właśnie Frapsem na komputerze, który jest w opisie filmów:
Assassin's Creed II
Arcania: Gothic 4
W 1080p wyglądają naprawdę nieźle.

#6
Graczdari91

Graczdari91

    Skalny Troll

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1113 postów
Rejestracja: 07 XII 2010
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Gliwice
On nie zamula kompa, tylko dysk twardy. Materiał zapisywany jest w formacie nieskompresowanym. Bardzo wysoki bit-rate zapisu, powoduje, że dysk nie daję rady i oto efekt. U mnie wystarczy ustawić zapis na drugi HDD(nie drugą partycję, a niezależne HDD) i odpowiednio ustawić FRAPS. Wtedy płynność zapisuje jest idealna smile_prosty.gif



Playstation 3 - Awaria
Xbox 360 - FIFA 12 i Assassins Creed
Playstation 2 - Nic

#7
husar

husar

    Człowiek

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 286 postów
Rejestracja: 15 I 2010
  • Płeć:mężczyzna
Ludzie chwalą sobie też Camtasia oraz HyperCam. Akurat Camtasii nie używam bo nie mam takiej potrzeby, za to mogę polecić darmowego HyperCam'a. Radzi sobie ze zdecydowaną większością gier (można też nagrywać full screen tylko trzeba wykonać pewną sztuczkę) no i w przeciwieństwie do Fraps'a nie zamula tak komputera i dysku, poza tym oferuje w locie kodowanie obrazu i dźwieku np. Xvid/MP3



#8
Gość_lynenhynenh_*

Gość_lynenhynenh_*
  • Guests
Rejestracja: --
Zdecydowanie odradzam Xfire - po dwóch-trzech minutach nagrania będzie zauważalne wyraźne spowolnienie dźwięku w stosunku do obrazu.

Również polecam Frapsa.

#9
sebawilk

sebawilk

    Elf

  • Odrzutki
  • PipPipPipPipPipPip
  • 553 postów
Rejestracja: 01 IV 2006
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Orbita Kawadli 210 lat świetlnych od ziemi.
Jeśli chcesz bez dźwięku to użyj msi after burner. Idealnie nagrywa, ale jak wspomniałem bez dźwięku ; [
Procesor: Phenom2 x4 955 3,2@4000mhz 1,45V Płyta:ASRock M3A770DE
Ram: 8Gb DDR 3 1600MHZ - 1728MHZ po OC, Grafika: GTX 460 758MB OC GPU: 840Mhz ram: 2010Mhz shader: 1680Mhz, Monitor: LG Flatron W2242T 22"
Głośniki: Genius SW-HF5.1 5000
BÓG - od setek lat ludzie zwalczają się i spierają kogo wymyślony przyjaciel jest prawdziwy i fajniejszy.

#10
Sevard

Sevard

    Konqi

  • Hall of FAme
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 15026 postów
Rejestracja: 21 VII 2008
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Z 628254 warstwy otchłani.
Dźwięk można nagrać jakimś innym programem i potem to złączyć, więc to nie jest jakiś duży problem. Ja ostatnio używam programiku, który nazywa się Bandicam i jest całkiem sympatyczny. Jakiś czas temu był do ściągnięcia za darmo ze stronki http://www.giveawayoftheday.com/ kto wie, może jeszcze coś podobnego się tam pojawi.

She seems to be stronger but what they want her to be is weak
She could play pretend. She could join the game, boy
She could be another clone


#11
husar

husar

    Człowiek

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 286 postów
Rejestracja: 15 I 2010
  • Płeć:mężczyzna
CYTAT(lynenhynenh @ czwartek, 26 maj 2011 - 17:36)
Zdecydowanie odradzam Xfire - po dwóch-trzech minutach nagrania będzie zauważalne wyraźne spowolnienie dźwięku w stosunku do obrazu.

Nie potwierdzam - używam Xfire od ładnych paru lat i nagrywałem nim masę filmików - dłuższych czy krótszych i nigdy nie stwierdziłem takiego problemu.

#12
SKRZYP3X

SKRZYP3X

    W labiryncie ludzkich spraw

  • Odrzutki
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1991 postów
Rejestracja: 02 V 2011
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Czatkowy
Fraps, gamecam lub xfire. Fraps najlepszy ale pełna wersja kosztuje. Darmową to tylko 30 sek nagrywania:(

TOP Najładniejszych pań w profilu
Troszkę ładnych tapetek KLIK - ACTA zjadło

#13
deffik

deffik

    Drop Pop Candy

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1039 postów
Rejestracja: 26 XII 2007
  • Płeć:mężczyzna
Najlepszy (wg mnie) jest dxtory, potem playclaw, potem fraps.

Fraps jest najprostszy w obsłudze, wręcz 'idiotoodporny', ma najmniej opcji, ogranicza fpsy w grze do poziomu w jakim sam nagrywa, daje b.dobrą jakość surowego obrazu kosztem wysokiego obciążenia procesora. Nagrywa tylko w rozdzielczości w jakiej gramy lub w o połowę mniejszej.

Playclaw - Ma więcej opcji, nakładkę dla venta/TSa, mniej żre zasoby procesora, daje dobrą jakość obrazu, przy najmniejszych rozmiarach plików. Największym minusem jest to, że po nagraniu obraz trzeba wyeksportować do *avi by mógł być użyty w Sony Vegas/Adobe Premiere za pomocą darmowego VirtualDUB - imo strata czasu.

Dxtory - Ma najwięcej opcji z wszystkich wymienionych programów, można bez problemu nagrywać dźwięk na osobnych kanałach audio, nagrywać w dowolnej innej rozdzielczości (przy zachowaniu formatu obrazu(aspect ratio). w standardzie wykorzystuje 3 swoje i kilka dodatkowych kodeków, jakość obrazu porównywalna z Frapsem, produkuje od niego nieco większe pliki.

I do nagrywania przydaje się dedykowany HDD, albo nawet lepiej - dwa (lub więcej) połączone w RAID 0. To zdecydowanie pomaga.

Sunlight Yellow Overdrive!

Dodany obrazek

Today is always the most enjoyable day.


#14
nanowaty

nanowaty

    Elf

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPip
  • 790 postów
Rejestracja: 06 XI 2010
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Bydgoszcz
moim zdaniem fraps.
sam używam lat kilka i nie narzekam wink_prosty.gif

Counter Strike 1.6 @ Metin2 @ BF:BC2 @ BF3  @ WoT @ CS:GO- off

DotA 2 - ON


#15
sebawilk

sebawilk

    Elf

  • Odrzutki
  • PipPipPipPipPipPip
  • 553 postów
Rejestracja: 01 IV 2006
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Orbita Kawadli 210 lat świetlnych od ziemi.
W ostateczności zwykłą kamerą lub aparatem cyfrowym z możliwośćią nagrywania tongue_prosty.gif
Procesor: Phenom2 x4 955 3,2@4000mhz 1,45V Płyta:ASRock M3A770DE
Ram: 8Gb DDR 3 1600MHZ - 1728MHZ po OC, Grafika: GTX 460 758MB OC GPU: 840Mhz ram: 2010Mhz shader: 1680Mhz, Monitor: LG Flatron W2242T 22"
Głośniki: Genius SW-HF5.1 5000
BÓG - od setek lat ludzie zwalczają się i spierają kogo wymyślony przyjaciel jest prawdziwy i fajniejszy.

#16
Graczdari91

Graczdari91

    Skalny Troll

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1113 postów
Rejestracja: 07 XII 2010
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Gliwice
Ludzie. FRAPS Nie obciąża procesora! Żaden z tych programów tego nie robi! Skąd w ogóle to przeświadczenie? Wystarczyłoby kilka testów, by zobaczyć, że procesor z frapsem i bez niego, jest tak samo obciążony. Problemem nie jest procesor, a dyski.

FRAPS nagrywa materiał najlepszej jakości, bo beż żadnej kompresji. Film nagrany frapsem jest 1:1 jakości samej gry. Bit-rate wynosi ok. 250 do nawet 600 MB/s, co powoduje, że dysk po prostu nie daję rady z zapisem. Najlepszym rozwiązaniem, jest zapisywać materiały filmowe na innym dysku twardym. Nie partycji, a niezależnym dysku. Wtedy płynność grania, powinna być zachowana.

Edytowany przez Graczdari91, 30 maj 2011 - 05:39.




Playstation 3 - Awaria
Xbox 360 - FIFA 12 i Assassins Creed
Playstation 2 - Nic




0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników