Skocz do zawartości

Heroes of Might & Magic V+dodatki


  • Zamknięty temat Ten temat jest zablokowany
290 odpowiedzi na ten temat

#261
niziołka

niziołka

    Małe zuo

  • Hall of FAme
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5925 postów
Rejestracja: 30 VI 2003
  • Płeć:kobieta
  • Skąd:Teamhair na Rí
CYTAT("mandragora")
Ja z kolei głównie kampanie robie. Do magi Ciemnosći też nie miałem przekonania do czasu kampanii nekromanty, zobaczyłem jak hipnoza rządzi. Na najwyzszm poziomie i wysokim lvl siły czarów czyni Cię niemal niepokonanym pod warunkiem, ze masz tyle wojska zeby przeżyło atak reszty jednostek wroga.
Też gram głównie w Kampanie, ale one, jakby nie patrzeć, często prawie zmuszają nas do brania pewnych zdolności- a w wolnych misjach to zależy tlyko od naszej wyobraźni ;)

CYTAT("Apocalipse")
Sprawa wyglądałaby podobnie gdybym władał magią zniszczenia, gdyż usmażenie czterech smoków nie daje takiego efektu jak np. osłabienie całej armii.
Nie zapominaj, że odpowiednio wykorzystana Magia Zniszczenia sieje prawdziwe zniszczenie ;) Chociazby czar Głębokie Zamrożenie nalezy do moich ulubionych, bo gdy zainwestuje się troch więcej punktów uemiejętności w Lód, to to zaklęcie potrafi być naprawdę niszczycielskie ;) A jak się jeszcze rzuca je wzmocnione, i ma Sopel Lodu, to już tylko nam żyć, a innym umierać :D

#262
Apocalipse

Apocalipse

    Elf

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPip
  • 865 postów
Rejestracja: 08 VIII 2006
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:z Dębca!
CYTAT(niziołka @ 12 May 2008, 10:50)
Nie zapominaj, że odpowiednio wykorzystana Magia Zniszczenia sieje prawdziwe zniszczenie ;)

Skomentuję to krótko - przez bardzo długi czas WYDAWAŁO mi się to samo.

#263
mandragora

mandragora

    Człowiek

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 339 postów
Rejestracja: 30 XII 2005
  • Skąd:Katowice
CYTAT(Apocalipse @ 13 May 2008, 17:45)
Skomentuję to krótko - przez bardzo długi czas WYDAWAŁO mi się to samo.



Oj dokłądnie po 3 zyłęm w tym samym błędzie. Magia Ciemnosći rządzie, skomasowana ze światłem czyni masakrę.
I krew w Twoich żyłach zetnie nocny krzyk mandragory!




#264
niziołka

niziołka

    Małe zuo

  • Hall of FAme
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5925 postów
Rejestracja: 30 VI 2003
  • Płeć:kobieta
  • Skąd:Teamhair na Rí
CYTAT("mandragora")
Oj dokłądnie po 3 zyłęm w tym samym błędzie. Magia Ciemnosći rządzie, skomasowana ze światłem czyni masakrę.
Po 3 czyli po H3? Przecież tam były magie żywiołów :P (oczywiście najlepszą była magia ziemi :D ).
Magia Zniszczenia może i rzeczywiście nie robi specjalnego wrażenia na superpotężnych armiach, ale na czas zwykłej gry jest naprawdę przydatna ;)

#265
mandragora

mandragora

    Człowiek

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 339 postów
Rejestracja: 30 XII 2005
  • Skąd:Katowice
CYTAT(niziołka @ 16 May 2008, 10:15)
Po 3 czyli po H3? Przecież tam były magie żywiołów :P (oczywiście najlepszą była magia ziemi :D ).
Magia Zniszczenia może i rzeczywiście nie robi specjalnego wrażenia na superpotężnych armiach, ale na czas zwykłej gry jest naprawdę przydatna ;)



wiem, ale, chodzi mi o słabosć do magii niszczacej. Opętań itp raczej nie używałem.
I krew w Twoich żyłach zetnie nocny krzyk mandragory!




#266
Rockfor

Rockfor
  • Forumowicze
  • 6 postów
Rejestracja: 06 VIII 2005
  • Skąd:Gdynia
Przepraszam jesli dokonuje spamu, ale niestety nie znalazłem odpowiedzi na moj problem i zakladam nowy temat:(

Kupilem gre HoMaM bez dodatków w polskiej wersji, bardzo milo sie gra, ale zacialem sie w jednym miejscu i chce uzyc kodów, ale nie działają:(
Na forum strony wydawcy gry przeczytałem, ze trzeba gre uaktualnic i to pomaga, ale po sciagnieciu i zainstalowaniu wszystkich łatek(do wersji 1.60) nalad nie moge włączyć konsoli:(

Bardzo prosze o pomoc:(

#267
mandragora

mandragora

    Człowiek

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 339 postów
Rejestracja: 30 XII 2005
  • Skąd:Katowice
[A nie lepiej powiedzieć gdzie się zaciąłeś? zrobimy opatrunek... tfu konsylium... tfu naradę i pomożemy przejść ten problem. To jak?
I krew w Twoich żyłach zetnie nocny krzyk mandragory!




#268
Addams

Addams

    Hobbit

  • Forumowicze
  • Pip
  • 24 postów
Rejestracja: 23 IX 2006
Hmm...
Mam problem w ostatniej misji kampanii Akademii w Dzikich Hordach.
W jaki sposób zdobyć zamek armią orków? Obrona jest bardzo silna, nie mam szans na zwycięstwo, a tej walki nie da się uniknąć.

#269
Apocalipse

Apocalipse

    Elf

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPip
  • 865 postów
Rejestracja: 08 VIII 2006
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:z Dębca!
Możesz próbować do upadłego, a zapewne w końcu Ci się uda :)
Jeżeli jednak masz już tego dosyć możesz wykorzystać drobny bug w grze. Mianowicie: gdy pojawia się animacja możesz  szybko nacisnąć przycisk odpowiadający za zatrzymanie się bohatera, a potem przerzucić wszystkie wojska do silniejszego. Rozwiązanie trochę chamskie i mało satysfakcjonujące, ale jeśli masz już dosyć... Sam zdecyduj czy z niego skorzystasz.

#270
Addams

Addams

    Hobbit

  • Forumowicze
  • Pip
  • 24 postów
Rejestracja: 23 IX 2006
Hm, dzięki:P
Jeszcze jedno. Zamówiłem dzikie hordy w preorderze i na płycie nie mogę znaleźć kompendium i koła talentów. Można je zdobyć w jakiś inny sposób?

#271
niziołka

niziołka

    Małe zuo

  • Hall of FAme
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5925 postów
Rejestracja: 30 VI 2003
  • Płeć:kobieta
  • Skąd:Teamhair na Rí
CYTAT("Addams")
Jeszcze jedno. Zamówiłem dzikie hordy w preorderze i na płycie nie mogę znaleźć kompendium i koła talentów. Można je zdobyć w jakiś inny sposób?
A gdzie szukałeś? Jest w folderze z H5 - Dzikie Hordy, dokładniej w "Fan Documents" - Skill Wheel.
Nie sądzę, aby miało tam go nie być, a nawet jeśli, to na stronie o Hirołsach 5 znajduje się to koło w wersji 2.03. Jeżeli jednak nie zadowala cię takie(bo to w Dzikich Hordach, które jest zwykle dołączane to chyba 3.0, spróbuj je nagrać od jakiegoś kolegi, który tak jak ty ma wersję oryginalną, ale kupioną normalnie x]

CYTAT("Rockfor")
Kupilem gre HoMaM bez dodatków w polskiej wersji, bardzo milo sie gra, ale zacialem sie w jednym miejscu i chce uzyc kodów, ale nie działająsad.gif
Na forum strony wydawcy gry przeczytałem, ze trzeba gre uaktualnic i to pomaga, ale po sciagnieciu i zainstalowaniu wszystkich łatek(do wersji 1.60) nalad nie moge włączyć konsoli:(
Poza tym, że nie napisałeś w jakim momencie, to mógłbyś jeszcze dać znać, czy zacina się tylko ostatni save, czy wszystkie aż do jakiegoś momentu? Pytam, bo wielokrotnie zdarzało mi się, że jeżeli komputer zawieszał mi się w trakcie, albo niedługo po savie, to niszczył się tylko ostatni, reszta działała bez najmniejszych problemów.

#272
Addams

Addams

    Hobbit

  • Forumowicze
  • Pip
  • 24 postów
Rejestracja: 23 IX 2006
heh, znalazłem, dzięki.:P Chyba byłem ślepy...
Jeszcze jedna dziwna rzecz: W tej ostatniej misji siedzę sobie w zamku i czekam aż uzbiera się armia. No i zaczyna się nowy tydzień(już 10 miesiąc) i te 4 tytany zamiast sie pojawić ... są przywożone przez latający talerz! Działa tak jak bohater, nazywa się ... Spodek, portret ma jak imp, tylko jest zielony. Eee? ktoś już coś takiego widział? Czy może to przez jakiegoś moda?

#273
Zawias

Zawias

    Krasnolud

  • Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 103 postów
Rejestracja: 12 VII 2006
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:niedaleko stolicy
ja mam małe problemy z nowym patchem [3.1] w dzikich hordach. przy wczytywaniu mapy [obrazek+nazwa i opis mapy] mam na dole i na gorze czarne paski. interfejs w menu [w czasie samej rozgrywki jest juz ok] jest splaszczony, gram w 1280x1024 [monitor '17, 4:3 i to jest jego rozdzielczosc natywna, wiec niebardzo wiem o co chodzi, bez patcha bylo wszystko ok]

2 problem to plynnosc...oto wymagani w pliku readme


CYTAT
Zalecane
-----------

SYSTEM: Windows 2000/XP sp2/XP x64/Vista(*), DirectX 9.0C
- PROCESOR: Core 2 Duo E6400 / Athlon 64 X2 5000+ lub lepszy
- RAM: 2048MB lub więcej
- KARTA GRAFICZNA: PCE-E NVidia GeForce 7600 256 MB / ATI RADEON x1600 lub lepsza
- NAPĘD DVD-ROM: 4x
- KARTA DŹWIĘKOWA: Akcelerator dźwiękowy obsługujący Dolby Surround 5.1


ja mam radka x1950pro [sporo szybszy od x1600 chyba..] i athlona 4800+ [wiec prawie to samo], a musze grac w detalach bardzo niskich [gra zacina sie na 1-2s przy odwiedzaniu miejsc/zbieraniu surowcow, laguaj niektore czary, a na mapach extra large/huge/impossible nawet nic nie robiac mam ~20fps...] wylaczonym aa i anizo [a spokojnie spelniam wymagania zalecane, zmniejszenie rodzielczosci nic nie zmienia poza rozmyciem czcionek]...mam catalysty 8.8, dual core optimizer 1.1.4 i amd 64 procesor driver zainstalowane+najnowszy dx9.0c [ten z sierpnia], przed uruchomieniem gry wylaczam neostrade i firewalla... jakies rady?

Edytowany przez Zawias, 25 sierpień 2008 - 10:16.


MoBo: ASRock A780GXH/128MB
Procesor: AMD Athlon II x4 620 [L3 included ^^] @ 3,1Ghz
Grafika: ATI Radeon HD 4850 Sapphire Toxic 512mb
RAM: 2x (2x1GB DDR2 GeIL Dual Ultra 800mhz)
Dysk: Seagate Barracuda 500GB 7200.12
Zasilacz: Chieftec 450w

GFWL: zawias92

#274
Apocalipse

Apocalipse

    Elf

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPip
  • 865 postów
Rejestracja: 08 VIII 2006
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:z Dębca!
Po prostu ściągnąłeś złą wersję patcha - zajrzyj tu i ściągnij już działający.
A co do problemu z płynnością - to naprawdę nie mam pojęcie. Grałem w H5 na dużo słabszym sprzęcie na wysokich detalach, więc dla twojego komputera najwyższe detale nie powinny być przeszkodą. Spróbuj spytać o poradę pomoc techniczną - w końcu od czegoś oni są.

#275
Zawias

Zawias

    Krasnolud

  • Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 103 postów
Rejestracja: 12 VII 2006
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:niedaleko stolicy
patch sciagalem ten poprawiony z homm5.gram.pl [z sendspace, server gram.pl suxx], bo ten scaigniety przez aktualizator nie chcial sie zainstalwoac nawet ;p


EDIT
to rzeczywiście pomoc dostałem od pomocy technicznej xD

CYTAT
Dzikie Hordy mają nieco zmodyfikowany silnik gry, co może powodować zmiany w rozgrywce jeśli mowa o płynności.

Wymagania podane na pudełku/w pliku Readme są wymaganiami pierwotnymi, które mogły zostać zmienione przez producenta gry w momencie wydania poprawki 3.1.

Edytowany przez Zawias, 26 sierpień 2008 - 08:10.


MoBo: ASRock A780GXH/128MB
Procesor: AMD Athlon II x4 620 [L3 included ^^] @ 3,1Ghz
Grafika: ATI Radeon HD 4850 Sapphire Toxic 512mb
RAM: 2x (2x1GB DDR2 GeIL Dual Ultra 800mhz)
Dysk: Seagate Barracuda 500GB 7200.12
Zasilacz: Chieftec 450w

GFWL: zawias92

#276
Agreal

Agreal
  • Forumowicze
  • 3 postów
Rejestracja: 27 VIII 2008
Hej! Przechodze 2 misje Kampani Sylwan, mianowicie "Szmaragdowe smoki" ! Czy wie ktoś, czy można przejś ją jak straci się jednego ze smoków w walce? Bo właśnie to zrobiłem, a nie chce mi się zaczynać 3 raz ( :lol: ) misji od nowa  blink.gif

#277
mandragora

mandragora

    Człowiek

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 339 postów
Rejestracja: 30 XII 2005
  • Skąd:Katowice
Nio najlepiej wczytać sejwa z przed walki i stoczyć ją na nowo. Ja tam smoków do walk praktycznie nie uzywałem właśnie z tego powodu.
I krew w Twoich żyłach zetnie nocny krzyk mandragory!




#278
Snooker

Snooker
  • Forumowicze
  • 2 postów
Rejestracja: 27 IX 2008
Otóż instaluję sobie Heroes V i podczas instalacji wyskakuje mi taki oto błąd -

"
Błąd transferu składnika.
Składnik: gm
Grupa pliku:         [gm] data
Plik:                     F:\data2.cab
Błąd:                    Błąd danych(CRC).

Zaznaczam, że gra była kupiona na gram.pl rok temu... nieinstalowana pod czasu kupna. Płyta praktycznie nie porysowana [no bo jak, skoro nie używana]. Wymagania sprzętowe mam pasujące do gry...
Może ktoś wie w czym może tkwić problem?




U kumpla też nie działa...

Proszę o dopisywanie się do istniejących tematów.-mateusz(stefan)


#279
NaToll

NaToll

    Krasnolud

  • Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 173 postów
Rejestracja: 19 IV 2008
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:z Mamusi
CYTAT(Snooker @ 27 Sep 2008, 09:29)
Błąd transferu składnika.
Składnik: gm
Grupa pliku:         [gm] data
Plik:                     F:\data2.cab
Błąd:                    Błąd danych(CRC).



Błąd danych CRC. Spróbuj jednak oczyścić płytę, jak to się nie uda, to sprawdź czy u jakiegoś kumpla też tego nie czyta. Bo problem może być też w twoim DVD-ROMie.

"Pytam - Czemu nie ma, co to za sztuczka?!
Babka patrzy na mnie jak filozof na ucznia.
I odpowiada równie filozoficznym zdaniem
- Nie można mieć wszystkiego, drogi Panie..."


O.S.T.R, PFK, Łona, Pih, TeTris, Jimson, Fokus, Śliwka Tuitam, Zeus, L.U.C. That's Hip Hop.

#280
Karrypto

Karrypto

    Ork

  • Forumowicze
  • PipPipPip
  • 95 postów
Rejestracja: 13 IX 2008
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Świnoujście
mam problem w dzikich hordach mam pytanie jak wykonać 1 misje w kampanii Nekropolisu udaję się wpierw do groty zdobywam 1 część klucz potem idę to chatki wiedzmy zdobywam te kamienie  i tu już atakują mnie nekromanci a mam mała armię i przegrywam ma ktoś dla mnie radę ? plis pomocy  huh.gif
Uważamy żeś godzien bohaterze niech łza avo pomorze ci zniszczyć złe moce




0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników